header-image-vb.jpg

MHCBE Hockeykamp 2015

23-8-2015  | 
In de eerste week van de zomervakantie (20 t/m 24 juli) vond het MHCBE hockeykamp voor de tweede keer  plaats. Lekker weer en 45 kinderen van de club en 10 kinderen van naschoolse opvang  Humanitas stonden maandagochtend 20 juli te popelen om te starten.
Een week bol van allerlei activiteiten nog voor de boeg…
Het thema van deze week was KERMIS!! 
 
Een korte impressie:
Dag 1: Roze maandag, drive in drijven
Deze dag stond in het teken van drijven. Het kamp is niet alleen leuk, de technieken moeten ook verbeterd worden ;-)! Na een korte uitleg met video- en fotopresentatie over drijven, mochten de kinderen zelf aan de slag op het veld. Dit werd vastgelegd op video en nabesproken. 
De honger werd gestild met overheerlijke, verse poffertjes.
In de middag een  geslaagde roze maandag kermisquiz door quizmaster Friso. Uitrazen op het springkussen, knotshockey, voetbal en een ware skippyballen-race. 
Wouter van Griensven verzorgde een super clinic trucjes. De kinderen waren onder de indruk! 
 
Dag 2: Splash en Push it!
We startten de dag met een goede warming-up en rek- en strekoefeningen. Daarna aan de slag met pushen! Krachtmeting met de snelheidsmeter en wie scoort de hoogste punten met het gatendoek. Voor de afwisseling gingen we naar de buren voor een tennisclinic van Edwin Vissers. 
Onder leiding van Kinderopvang Humanitas werden hele mooie kermisattracties gemaakt door de kinderen. En, omdat het zo’n lekker weer was, lekker afkoelen tijdens een groots watergevecht. 
 
Dag 3: Hatseflats
Hatseflats, nog beter flatsen na vandaag! Samen analyseren wat goed gaat en wat beter kan. Veel oefenen op het veld.  Professionals Dominic Aarts en Jules Verbeek gaven een clinic en hebben veel handtekeningen uitgedeeld. Daarna de technieken in de praktijk brengen tijdens de wedstrijdjes.
Job Ooms zorgde voor een intensieve training bij Joop Ooms Sport. Dat was top!
 
Dag 4: MHCBE Got Talent
Een zeer gevarieerde dag, zonder hockey! Een dansles bij Dans & Partycentrum Van Opstal, allerlei kermisspellen met als klapperrrr een angstaanjagend spookhuis. Dat was gillen geblazen!!! De verdwaalde kermisgangers Dames de Vries kwamen nog langs en hebben heel wat 'tatoeaasjes' gezet. Creativiteit ten top tijdens de Graffiti Workshop. In de avond het Zuurstokkenspel, bedacht en verzorgd door Twan van Kinderopvang Humanitas. De avond werd afgesloten met leuke acts tijdens de Playbackshow.
En daarna lekker slapen in het clubhuis.
 
Dag 5: La Grande Finale!
Na het gezamenlijk ontbijt nog een aantal leuke hockeyspellen. Toen was het tijd voor de Cupcake Cup! Wie maakt de mooiste Cupcake?
Afsluitend een groots toernooi met wedstrijdjes 5 tegen 5. 
Moe maar voldaan... Het was fantastisch!!!!!!

Annick, Olivier, Tess, Anne, Floris K., Jules, Guus bedankt voor de goede begeleiding. Julie hebben voor veel blije gezichten gezorgd. 
 
Eef, Romée, Mikki, Daan, Thomas en Noah bedankt voor de ondersteunende werkzaamheden.
 
Kinderopvang Humanitas bedankt voor jullie originele bijdrage aan de spellen tussendoor.
 
En De Maro bedankt voor de heerlijke eierkoeken, hele week  van gesmuld ☺
 
Tot ziens allemaal bij de start van het nieuwe seizoen!
 
Floris Zinnemers
Friso de Boer
Milou Hofland
Ankie de Kort

Wil je alle foto’s zien, kijk dan op: