header-image-vb.jpg

Van de bestuurstafel: “Hoe kunnen we met elkaar, voor elkaar iets betekenen?”

Nieuwsafbeelding
16-3-2020  | 

Beste vrienden van MHCBE,

Hoe snel kan het leven veranderen. Een dikke week geleden werden er op de zaterdag nog volop oefenduels en de eerste wedstrijden voor de tweede helft van de competitie gespeeld. De KNHB was met Malou Pheninckx en mascotte Stockey op onze club aanwezig om de FIH Pro League te promoten en op de zondag behaalden onze H1 en D1 hun eerste overwinning op weg naar een mooie eindklassering.

De afgelopen dagen veranderde er steeds meer. Als bestuur hebben we intensief overleg gehad over de trainingen. Laten we ze door gaan of sluiten we ons sportcomplex? Er werd direct contact gezocht met het RIVM, Veiligheidsregio Midden-West Brabant en de gemeente Tilburg, die ons richtlijnen meegaven. Andere hockeyverenigingen in de regio zochten contact met ons. Wat doet MHCBE?

Met tegenzin maar wel met de gezondheid van onze leden voorop gesteld, hebben wij uiteindelijk nog voordat dit landelijk een eis werd, besloten om ons sportcomplex te sluiten.

Zondag kwam het besluit van het kabinet om scholen te sluiten en sociale contacten zo veel als mogelijk te vermijden. Kinderen moeten thuis opgevangen worden en daar waar mogelijk wordt er online les gegeven. Maar kan je deze kinderen wel binnen houden?

Op zich is het nog toegestaan om buiten te zijn, maar daarbij dient voldoende afstand te worden gehouden. Past samen hockeyen daar dan bij? Wat begon met enkele kinderen die samen met een balletje de velden opzochten, veranderde maandag in vele tientallen kinderen die op onze hockeyvelden te vinden waren. Begrijpelijk, maar of dit nu verstandig is? Het is voor deze kinderen op deze manier vrijwel onmogelijk om de geadviseerde afstand te bewaren.

Zolang er nog geen overtuigd bewijs is dat kinderen– ook zonder symptomen -het virus niet kunnen overdragen, willen wij geen enkel risico lopen en sluiten wij daarom tot onze grote spijt ons sportcomplex, ook voor vrienden die samen willen hockeyen. Laten we in het belang van onze oma’s, opa’s en andere kwetsbare groepen in onze omgeving iedere kans op besmetting voorkomen.

Dit neemt niet weg dat we als vrienden van MHCBE nu juíst iets kunnen betekenen voor de ouderen in ons dorp, die zich in deze periode eenzaam kunnen voelen. Daarom zijn wij op zoek naar hét idee om hen een steuntje in de rug te bieden. Het beste idee dat we ook daadwerkelijk kunnen en zullen realiseren, beloont MHCBE met een tegoed van €60,- bij Simol. Als team via de groepsapp een idee bedenken kan natuurlijk ook. Komt het beste idee van een team, dan bieden wij dit hele team een gratis lunch inclusief een consumptie aan. Zo kunnen we de komende tijd waarin we niet kunnen hockeyen gebruiken om toch samen een mooie prestatie te leveren. Ideeën kunnen vóór zondag 22 maart a.s. gemaild worden naar: [email protected].

Met vriendelijke groet,

Bestuur MHC Berkel-Enschot