header-image-vb.jpg

Bestrijden van de eikenprocessierupsen.

Nieuwsafbeelding
5-6-2020  | 
In de eikenbomen op het terrein van de hockeyclub komen momenteel nesten met de eikenprocessierupsen voor. Zoals de naam al aangeeft kruipen de rupsen achter elkaar aan, s'morgens komen ze naar beneden gekropen om daarna weer naar boven te kruipen om te eten van de bladeren, dat herhaald zich enkele keren per dag. De beheercommissie en de medewerker op het terrein zuigen momenteel de rupsen die vanaf de grond bereikbaar zijn op met een waterstofzuiger, tot ca. 6 m hoogte proberen we ze te verbranden.                                                                                       
Daarmee gaan we door tot de rupsen gaan verpoppen, dat zal over een week of drie zijn, er zijn al rupsennesten die verpopt zijn. In aug/sept. komen dan de vlinders uit de verpopping om weer eitjes voor het volgend jaar af te zetten, dat doen ze hoog in de bomen. Vandaar dat plastic banden aanbrengen geen zin heeft, de rupsen komen van boven uit de boom.
Voor nu is het advies, zet geen fietsen onder de eikenbomen en ook geen auto's met open dak, de brandharen kunnen flink jeuken en verbranding op de huid geven.
Aan de eikenbomen die in de beplanting staan aan de kant van de N65 doen we niets  om reden dat dit geen onderdeel uitmaakt van de velden.

De beheercie.