header-image-vb.jpg

MHCBE komt in actie! Zien we jou vanavond?

Nieuwsafbeelding
17-11-2020  | 

Hockeyverenigingen gaan samen de strijd aan tegen voedseltekorten bij de voedselbank!

De decembermaand staat bekend als de feestmaand maar helaas is dat niet voor iedereen het geval. Mede door de coronacrisis zijn er steeds meer mensen die in armoede leven en een beroep moeten doen op de voedselbank. De aantallen hulpbehoevenden lijken alleen maar verder toe te nemen maar de voorraden bij de voedselbanken nemen daarentegen met tientallen procenten af.

Dit komt doordat de supermarkten een nieuw systeem hebben opgetuigd waarmee producten tegen het einde van de houdbaarheidsdatum met korting worden verkocht. Die worden daardoor niet meer naar de voedselbanken gebracht. Het sluiten van de deuren bij de horeca gelegenheden zorgt er voor dat zij hun restanten ook niet meer aanleveren.

Dat wij voorlopig geen hockeywedstrijden kunnen spelen en dat onze senioren nauwelijks meer kunnen trainen staat in schril contrast tot de voedselproblematiek die andere mensen ervaren. Mixed Hockeyclub Berkel-Enschot is daarom van mening dat wij ons steentje kunnen en moeten bijdragen door een inzamelingsactie te organiseren. Tijdens het regio overleg met de andere hockeyverenigingen werd ons initiatief goed ontvangen en direct gaven er verschillende hockeyverenigingen te kennen om aan te sluiten. Zo maken we er een gezamenlijke voedsel inzamelingsactie van zodat we er samen voor kunnen zorgen dat december voor veel gezinnen wel een feestmaand kan worden.

Hoe kan jij een bijdrage leveren?
Door houdbaar voedsel zoals bij voorbeeld koffie, pasta’s, soepen, groenteconserven, rijst, enz. te doneren. Let hierbij wel op THT datum. Maar contant geld is natuurlijk ook van harte welkom zodat de voedselbanken vers fruit, melk en groenten kunnen kopen.

Hoe leuk zou het zijn als we naast de voedingsmiddelen ook (Sint / Kerst) cadeautjes voor de allerkleinsten zouden kunnen aanleveren. Heb je thuis nog speelgoed in een nieuwe staat, dan nemen we dit ook graag van jullie in ontvangst!

Waar kan je dit afgeven?
Aangezien ons clubhuis gesloten is, kunnen wij daar de giften in ontvangst nemen en tijdelijk opslaan. Dit kan vanaf 16 t/m 28 november iedere dinsdag en donderdagavond van 19:00 tot 20:30 uur en op de zaterdag van 11:00 tot 13:00 uur.

Uiteraard gaan wij jouw giften corona-proof in ontvangst nemen. Je mag de boodschappen of het speelgoed op de vloer in de gang van het clubhuis zetten. Daar nemen wij de giften met gepaste afstand over. Heb je een financiële bijdrage, dan mag deze in de daarvoor bestemde bus gestopt worden.

Het zou fantastisch zijn als alle vrienden van MHCBE een bijdrage, groot of klein, zouden kunnen en willen leveren. Giften van andere dorpsgenoten zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Laten we samen scoren voor een feestelijke decembermaand!