header-image-vb.jpg

Kanjer van de maand: Henk Goverde

Nieuwsafbeelding
20-7-2021  | 

Bijna iedere ochtend stapt Henk Goverde rond 5.30 uur uit zijn bed om een uur later het terrein van MHCBE op te gaan. Hij begint dan aan zijn dagelijkse klus, n.l. het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden in het clubhuis, de kleedkamers, toiletgroepen en niet te vergeten, de velden. Dat doet hij vijf dagen per week, vier uur per dag.

Henk is alweer acht jaar op de club werkzaam. Hij reageerde op een advertentie die in de Tilburgse Koerier stond waarin de vraag werd gesteld welke gepensioneerde zin en tijd zou hebben om bij een sportclub in Berkel-Enschot onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Er reageerden tien mensen op deze vraag maar Henk viel meteen op vanwege zijn enthousiasme en drijfveer om bij ons aan de slag te gaan. Hij had tot dan altijd gewerkt als metselaar bij een grote aannemer. Na de bedrijfsovername ging het snel bergafwaarts met dat bedrijf en Henk kwam met zijn 59 jaar in de WW.

Voor iemand die altijd vroeg opstond en één hobby had, als bouwvakker bouwen, was dat een ervaring die niet beviel. Twee jaar niets doen paste niet bij hem en daarom kwam onze vraag als geroepen. Dat wij met hem in zee zijn gegaan is voor Henk en voor de club goed uitgevallen. Hij heeft zijn dagelijkse bezigheden en alles ziet er goed onderhouden uit. In een normaal seizoen begint hij op maandag met de schoonmaak van het clubhuis en de toiletten, vervolgens met het terras en het legen van de vuilnisbakken. Op dinsdag, donderdag en vrijdag worden de velden schoongemaakt en op de woensdag zijn de kleedkamers weer aan de beurt. Tussendoor repareert hij nog wat stuk is gegaan, al dan niet geholpen door leden van de Beheercie. In de wintermaanden schildert hij in en om het clubhuis als dat nodig is.

De afgelopen jaren is het complex vernieuwd en uitgebreid, waardoor de werkzaamheden die Henk moet verrichten zeker niet minder geworden. Van drie naar zes velden, groter terras, meer leden en daardoor meer afval. Dat is ook de Stichting Heuneind opgevallen. Deze Stichting zorgt voor de investeringen m.b.t. ons sportcomplex. Om de werkzaamheden wat gemakkelijker te maken is er een onderhoudsmachine aangeschaft waar maar weinig hockeyverenigingen over beschikken. Het onderhoud van de velden gaat nu beter, sneller en dus efficiënter.

Henk voert de werkzaamheden met plezier en tegen een kleine vergoeding uit. Door zijn inzet ziet het er goed uit op de club, de velden gaan langer mee en de kosten van het onderhoud zitten ruim onder het gemiddelde van vergelijkbare verenigingen. Mede hierdoor kunnen wij de hoogte van de contributie van onze leden beperken. Henk spreekt wel een duidelijke wens uit! Als iedereen zijn of haar afval in de bakken i.p.v. op de grond gooit en de toiletten en doucheruimte schoon achterlaat scheelt dat voor hem een hoop werk en neemt zijn plezier in het werk toe.

Wij hopen van harte dat Henk Goverde nog vele jaren in een goede gezondheid en met plezier zijn werkzaamheden voor ons wil blijven uitvoeren want wij zijn zéér blij en content met zijn dagelijkse inzet. Een meer dan terechte "Kanjer van de maand”!