header-image-vb.jpg

Zaalhockey seizoen 2014-2015

26-11-2014  | 
Dit jaar doen er 29 juniorenteams en 5 seniorenteams mee aan de zaalhockeycompetitie. Voor de mini’s is er een kennismakingsdag op 27 december in de Roomley. Bekijk snel alle belangrijke informatie.

Belangrijke link:
- Trainingsuren teams (excel)
 
Data competitie
Het zaalhockeyseizoen loopt van 7 december t/m  8 februari.
Het wedstrijdschema is inmiddels grotendeels bekend. Op dit moment worden locaties en scheidsrechters toegevoegd aan het schema van MHCBE. Wedstrijdschema is op te vragen via de KNHB app, standenmonitor en op de website van MHCBE onder blokje zaal.

Zaalruimte
De thuiswedstrijden van MHCBE worden gespeeld in de Roomley in Udenhout, de Tilburg University Sportcentrum (Academielaan 5) en het Ruiven (Vlierakkerweg). 

Training
De beschikbare capaciteit in de zaal in de winter is beperkt. Per team zal er 2 a 3 uur trainingstijd beschikbaar zijn. Het schema hiervan is bekend en vind je hier (pfd zaaltraining). Wil je NIET met je team trainen, geef dat dan tijdig aan, dan kan de beschikbare tijd aan de andere teams worden gegeven.
 
Coach en trainerbijeenkomt 6 december 2014 (RUIVEN)
Zaalhockey vraagt aan coaches ook een andere tactiek op het veld, en hiervoor wordt een speciale coachochtend georganiseerd op 6 december 2014, aanvang 10.30 uur tot 13.00 uur.

Kosten
De kosten zijn onder te verdelen in:
De contributie voor deelname in de zaal bedraagt 42,50 euro per teamlid. 
De kosten voor het eigen materiaal. Je hebt een indoorhockeystick nodig (ca 30 euro) en handschoen (ca 15 euro). Daarnaast heb je indoorschoenen nodig, veelal voldoen de schoenen die ook in de zaal voor de schoolgym zijn toegestaan (maar geen Allstars). Je vindt hier een aanbod voor stick en zaalhockeyhandschoen van De Leeuw Sport uit Udenhout.

Scheidsrechters
De KNHB verplicht deelnemende clubs bij thuiswedstrijden voor 2 scheidsrechters te zorgen. Voor de zaal zijn dan ook extra scheidsrechters nodig. Per team zul je minimaal 2 scheidsrechters moeten aanleveren, of met een eigen kaart, of met de mogelijkheid dat zij de cursus gaan volgen en op tijd hun kaart zullen halen.
Met de Arbitragecommissie zijn afspraken gemaakt voor opleiding en begeleiding van extra scheidsrechters uit de eigen (A) jeugdteams en seniorenteams. De nieuw op te leiden scheidsen die zijn aangemeld vanuit de teams hebben een inlogcode ontvangen voor e-learning en doen op donderdag 4 december om 19.30 uur examen. Op woensdag 3 december is om 19.30  uur een opfrisavond voor alle scheidsrechters met geldige kaart.

Coaches/aanvoerder ontvangen nog bericht over de procedures rond de wedstrijden, regelen zaalwacht, opbouw zaal, ophalen trainingsmateriaal etc.