banner-beheercommissie.jpg

MB1 al volop in de voorbereiding!

Nieuwsafbeelding
13-8-2019  | 

MB1 is al volop bezig om zichzelf klaar te stomen voor komend seizoen. Zij leggen in onderstaand bericht uit hoe deze voorbereiding eruit ziet!

---
Ja hoor de KNHB heeft ons toegelaten tot de voorronde om uit te kunnen gaan komen in de supercompetitie na de winterstop mochten wij de 1ste plaats innemen medio eind november in een poule van 6.

Vanwege deze mogelijkheid zijn wij reeds op 22 juni jl. gestart met de voorbereiding voor het nieuwe hockeyseizoen. Deze dag werden de dames onderworpen aan een aantal fysieke testen die door Angelo Pijnenburg van Into-Motion en Tim Schalken waren opgesteld. Gelukkig hebben we Tim Schalken als fysieke trainer en strafcornerspecialist aan onze staf toegevoegd dit seizoen waardoor ook deze beide belangrijke onderdelen nu beter zijn ingevuld. Met name het meten van de belastbaarheid door Cachel van Nieuwenhuizen van onze meiden is nieuw maar daardoor kunnen we wel veel beter blessures door overbelasting voorkomen. ("meten is weten zullen we maar zeggen”)
Deze 22 juni werd afgesloten met een gezellige bijeenkomst met de ouders erbij waardoor ook voor hen duidelijk werd wat zij van ons als staf kunnen verwachten en wat wij van hun kinderen verwachten gedurende dit nieuwe hockeyjaar.

Na een doordeweekse nederlaag in week 1 bij Tilburg MB1 (4-1 na een 0-1 voorsprong gedurende 45 minuten van de wedstrijd) volgde op zaterdag 2 juli een drieluik tegen Breda en Pellikaan waar 2 maal een 2-1 winst kon worden genoteerd.
Op zaterdag 9 juli werd deel 1 van de voorbereiding afgesloten met een drieluik tegen Weert en Scoop die beide met ruimere cijfers beslist werden respectievelijk 0-4 en 0-5.

Na deze dag in Weert was het tijd voor 4 weken zomervakantie waarin geen stick werd aangeraakt. Wel kregen onze meiden huiswerk van Tim mee middels een kracht en loopschema waar 2 keer per week even tijd voor vrij gemaakt diende te worden.

Lekker gebruind zijn we inmiddels aan deel 2 van de voorbereiding begonnen op maandag 6.8 jl en na een 2-tal trainingen op maandag en donderdag volgde op zaterdag 10 augustus een heuse krachtproef. In de ochtend werden de meiden aan een korte training onderworpen waarna we gezamenlijk een lunch met hersteldrank hebben genuttigd op de club. Daarna met zijn allen op de fiets richting HC Tilburg om aldaar de dames van de MB2 te treffen.

Ook in deze wedstrijd hebben we weer dominant hockey kunnen laten zien onder het toeziend oog van veel ouders en andere familie leden en zelfs Marielle (van T.C) die deze kans niet onbenut liet om onze meiden life aan het werk te zien.
Leuke pot gespeeld, ondanks de eerdere inspanningen van die dag, en vervolgens met 3-7 winst de fiets weer gepakt terug naar Berkel.

Naast hun hockeyactiviteiten gaan de meiden van de MB1 dit seizoen ook wat activiteiten voor de ouderen uitvoeren bij de Torentjeshoef. Wij als de MB1 hebben een heleboel plezier met elkaar en dat gunnen we onze oudere medebewoners in Berkel Enschot ook vandaar dit initiatief waar wij als staf de meiden nadrukkelijk bij gaan ondersteunen.

Op de hoogte blijven van alle laatste nieuwtjes van de MB1 gedurende dit hockeyjaar volg ons dan op Instagram en Facebook. Voor nu wensen wij jullie allemaal een leuke opstart van het nieuwe hockeyjaar en tot de 24e bij de opening van Veld 2.

NB;
Op 26 augustus spelen de meiden van de MB1 nog een keer thuis in de oefencampagne en wel op ditzelfde veld 2 vanaf 19.00 uur tegen de Duitse kampioen Uhlenhorst U16 dus kom gewoon even lekker kijken!

Staf MHCBE MB1