banner-beheercommissie.jpg

Beregening van de velden

Nieuwsafbeelding
3-9-2019  | 

Met de Beheercommissie, Arbitragecommissie en Technische Commissie is in het verleden overleg gevoerd hoe om te gaan met de beregening van de veld 3. Nu is daar veld 2 bijgekomen. Tijd om de afspraken van destijds weer te bevestigen.

Eigenschappen van de kunstgrasmatten.

De  kunstgrasmatten die bij ons zijn ge├»nstalleerd zijn destijds gekozen omdat deze zijn samengesteld uit zeer veel filamenten per m2, (1.540 mlj) en deze ook nog eens door verhitting zijn gekroesd. Daardoor blijft dauwvocht, regenwater en water van  een sproeibeurt zeer lang in de mat aanwezig . Teveel water in een dergelijke mat geeft ook grote kans op algengroei waardoor een mat onbespeelbaar wordt en er veel kosten mee zijn gemoeid de mat dan weer bespeelbaar te krijgen. Informatie bij andere verenigingen verkregen hebben ons destijds overtuigd van de bijzondere kwaliteiten van deze mat die ook droog zeer goed bespeelbaar is. De genoemde informatie is destijds opgehaald bij enkele hoofdklasseclubs die een dergelijke mat een jaar bespeeld hadden. Mede door die genoemde informaties is het sproeibeleid vastgesteld.

Bij droge, zonnige, winderige en warme omstandigheden.

Op zaterdagen sproeien om ca. 11 uur, om 13 uur en om 15 uur. Afhankelijk van de tijdstippen van aanvang. In sept, en okt. zijn de velden vaak al erg vochtig van de dauw en kan de sproeibeurt opschuiven..

Bij regenachtig  en donker weer en mist, nietsproeien.

Bij bewolking en lage temperaturen, om 12 en om 14 uur sproeien.

Op zondagen als H1, en D1 thuis speelt, voor de wedstrijd 1 keer sproeien, niet in de rust. Eventueel om 11 uur als er ook een wedstrijd is.

Op de andere zondag als H2 thuis speelt, 2 keer sproeien, een keer bij aanvang van de wedstrijd van H2 om 11 uur en nadien nog een keer ca. 13.30 u.

Ook voor deze teams geld, bij regenachtig weer niet sproeien.

Bovenstaande regelement en afspraken document is eerder afgesproken met het bestuur en andere partijen.

Bij andere wedstrijden en trainingen wordt in principe niet gesproeid.

Namens de bc, tc en ac.