banner-beheercommissie.jpg

Van de bestuurstafel: ''De voorbereiding op de 2e helft van het seizoen!''

Nieuwsafbeelding
12-2-2020  | 

2020 is alweer anderhalve maand oud en tijdens deze winterstop is het zaalhockey in volle gang en zijn vele vrijwilligers weer bezig met de voorbereidingen voor de 2e helft van de veldcompetitie.

 

Zoals we 2019 hebben afgesloten zijn we 2020 weer begonnen: Voortvarend.

 

Op vrijdag 17 januari was de nieuwjaarsreceptie die zo’n 60 leden werd bezocht.

Onder het genot van een drankje en een hapje en in een kleurrijk uitgelicht clubhuis werden de beste wensen over en weer uitgesproken.

Harold de Baar keek in zijn nieuwjaartoespraak even terug op 2019 en schetste een aantal zaken voor 2020.

Met de realisering van ons nieuwe complex, waar we allemaal trots op kunnen zijn, zijn we klaar voor de toekomst. De verbouwing van de kleedkamers is in volle gang.

Onze honderden vrijwilligers en vele sponsoren, maken het mogelijk een prachtige, gezellige en financieel gezonde vereniging te zijn en te blijven.

 

Er staan uiteraard ook weer nieuwe zaken op de agenda.

Van de Technische Commissie:

Train de Trainer:

Zoals jullie op site hebben kunnen lezen wordt er op 17 februari de bijeenkomst 'Train de Trainer' bijeenkomst voor alle trainers georganiseerd.

Binnen onze club zijn we met veel vrijwilligers actief om onder andere de trainingen van onze jeugdspelers te verzorgen.

Als club hebben we afscheid genomen van het vorige online platform en hebben we het pakket THEO aangeschaft. THEO is een online platform waarin we volledige trainingen en losse oefeningen kunnen klaar zetten voor onze trainers per doelgroep. Voor meer informatie verwijzen wij graag naar onze site.

Deze maand maakt de TC de nieuwe teamindelingen bekend.

 

Positief Sportklimaat:

Ook gaat MHC Berkel-Enschot deelnemen aan het programma "Positief Sportklimaat”.

Het is de bedoeling dat we samen met Were Di twee theater voorstellingen gaan organiseren voor onze trainers en coaches van de A, B en C teams en de D, E en F teams.

Tijdens zo’n theater voorstelling worden de aanwezigen bewust gemaakt van de gevolgen van het eigen gedrag.

Het blijft niet bij de voorstellingen, het is de bedoeling dat we sportief coachen samen gaan omarmen.

KNHB Toptrainingen bij MHCBE:

De komende 3 seizoenen gaat MHC Berkel-Enschot gastheer worden voor de Tophockey trainingen van de KNHB. Dat de KNHB onze vereniging daarvoor heeft gevraagd mag als een groot compliment worden gezien.

Op de maandagen van 16.00 tot 20.00 uur komen er 2 top trainers en 1 keeperstrainer naar ons complex voor de centrale KNHB jeugd Tophockey trainingen voor jongen en meisjes tot 15 jaar.

Onze eigen (keeper)trainers kunnen de trainingen op de voet volgen en nadien in gesprek gaan om vragen te stellen en kennis op te doen.

Toeschouwers zijn natuurlijk van harte welkom om de talenten van de toekomst te aanschouwen.

Er wordt onderzocht om een thema avond te laten verzorgen door deze toptrainers met eventueel aansluitend een demonstratie training.

 

Van de Zaalcommissie:

De zaalcompetitie is in volle gang. Na een stromachtige onderbreking van afgelopen weekend gaan onze 36 zaalteams komend weekend weer aan de slag in de Roomley in Udenhout, Sporthal Dongewijk in de Reeshof en het Ruiven in Berkel-Enschot. Je bent uiteraard van harte welkom als supporter bij de wedstrijden die allemaal in een drieluik van 2 x 20 minuten worden gespeeld.

 

Van de Arbitragecommissie:

Voor de goede orde en op verzoek van enkele leden willen wij de scheidsrechters die door het wedstrijdsecretariaat zijn aangewezen voor het fluiten van wedstrijden er nadrukkelijk op wijzen, dat ze, indien ze om welke redenen dan ook verhinderd zijn, zelf tijdig voor vervanging zorg dienen te dragen.

Indien een wedstrijd in tijd op datum wordt verplaatst, gaan de aangewezen scheidsrechter mee naar de nieuwe tijd en/of datum.

 

Van de vrijwilligerscommissie:

De vrijwilligerscommissie is druk bezig alle vacatures binnen onze vereniging in kaart te brengen. Deze maand verschijnt er een vacaturebank op onze website.

Als er binnen je commissie een vacature is of gaat ontstaan, meldt dat dan zo snel mogelijk bij Michiel Schröder.

Wil je zelf iets voor onze vereniging gaan doen of weet jij iemand anders die interesse heeft om vrijwilliger te worden informeer dan Michiel Schröder.

Vrijwilligers, die voor een bepaalde activiteit hun kennis en kunde willen inzetten, zijn uiteraard ook van harte welkom.

 

Op vrijdag 13 maart organiseert de vrijwilligerscommissie een bedankavondvoor alle onbetaald vrijwilligers. Binnenkort ontvangen deze een persoonlijke uitnodiging.

 

Stichting TEUN:

Het bestuur heeft besloten om een actie op te zetten en het daarmee opgehaalde geld te doneren aan Stichting Teun.

Teun woont samen met zijn broer Pepijn en ouders in Berkel-Enschot. Op 2-jarige leeftijd blijft de ontwikkeling van Teun achter. Na een lange en onzekere periode vol ziekenhuisbezoeken en onderzoeken kwam er na 1 ½ jaar duidelijkheid. Teun heeft Emery Dreifuss, een zeer zeldzame progressieve spierziekte die maar hooguit 15 mensen in Nederland hebben.

Teun heeft een variant van Emery Dreifuss die maar bij 1 ander kind in Nederland bekend is.

Er vindt momenteel geen onderzoek plaats en vanuit de overheid of medische wereld zal dit ook niet komen. De doelgroep is simpelweg te klein, waardoor dit voor de medische wereld en farmacie niet relevant is.

Daarom hebben de ouders van Teun Stichting TEUN opgezet, waarmee ze geld willen inzamelen om een onderzoek te starten.

Pien Sanders en Joep de Mol gaan na de, hopelijk gouden Olympische spelen, trainingen of clinics geven. Het daarmee op te halen inschrijfgeld zal aan de Stichting TEUN worden gedoneerd.

Mocht een van onze sponsoren zijn of haar naam aan deze prachtige actie willen verbinden, neem dan contact op met het bestuur via [email protected].

 

Met vriendelijke groet,

 

‘’Het Bestuur’’