header-image-vb.jpg

De verbouwing van het clubhuis gaat van start!

26-10-2008  | 

De afgelopen periode is er door de bouw- en interieurcommissie veel werk verzet om alle benodigde voorbereidingen voor de verbouwing van het clubhuis af te ronden. De bouwvergunning is verleend. Door de gemeente Tilburg is vrijstelling verleend van het bestemmingsplan waardoor het medegebruik van het clubhuis voor buitenschoolse opvang tot de mogelijkheid behoort. De aannemingsovereenkomst is getekend en er is overeenstemming met de gemeente voor de vestiging van een opstalrecht voor het clubhuis waarmee ook de financiering van de verbouwing geregeld is. Inmiddels is overleg gaande met Humanitas om de in mei jl. gesloten intentieovereenkomst om te zetten in een huurovereenkomst.

In de laatste week van oktober gaat aannemer Vromans uit Udenhout aan de slag, waarbij wij verwachten dat eind februari 2009 alle werkzaamheden zijn afgerond. De werkzaamheden starten met het verwijderen van de overkapping, het ontgraven van de bouwputten en sloop van een gedeelte van de bestuurskamer.

De verbouwing bestaat grofweg uit de volgende activiteiten:
-Uitbreiden van kantinegedeelte met circa 75 m2 begane grond en 32 m2 verdieping.
-De huidige entreehal en toiletgroepen worden omgevormd tot een nieuwe teambesprekingsruimte.
-Aan de achterzijde wordt een nieuwe bestuurskamer gerealiseerd.
-Er wordt een nieuwe ruime entreehal gerealiseerd waaraan ook direct de nieuwe toiletgroepen gesitueerd zijn.
-De nieuwe toiletgroepen bieden veel meer capaciteit en zijn ruimer van opzet dan de huidige toiletgroepen.
-De keuken wordt deels verplaatst en tevens wordt de opslagruimte van de keuken twee keer zo groot door het samenvoegen van de huidige opslagruimte met de redactiekamer.
-Het clubhuis wordt van een nieuwe vloer voorzien, de keuken wordt gedeeltelijk van nieuwe apparatuur voorzien en wij zijn van plan een nieuwe bar te laten plaatsen. Uiteraard wordt de verlichting nog uitgebreid en aangepast en wordt e.e.a. van een frisse nieuwe kleur voorzien. Er wordt nog bekeken op welke wijze een nieuwe buitenoverkapping kan worden gerealiseerd.

In principe blijft het paviljoen (de zeskant en de toiletten) de komende periode intact. De binnenwerkzaamheden worden zoveel als mogelijk in de winterstop gerealiseerd zodat de overlast beperkt is. De bouwputten worden door de aannemer deugdelijk afgezet evenals het opslagterrein van de aannemer (direct na het passeren van de toegangspoort aan de rechterzijde). Desalniettemin verzoeken wij eenieder een oogje in het zeil te houden.

Op de website is onder Club-Accommodatie een apart kopje Verbouwing aangemaakt waarin met enige regelmaat foto's van de verbouwing worden geplaatst, waar ook de plattegronden en de gevelaanzichten van de verbouwing zijn te downloaden en waarin uiteraard actuele informatie te vinden is.

Wij vertrouwen op een spoedige voortgang!

Sander van Heteren
Vice-voorzitter