banner-beheercommissie.jpg

Benjamini, trainende mini's, 6- en 8-tallen, hoe zat het ook alweer?

Nieuwsafbeelding
30-4-2022  | 

Hoe zit het ook alweer? De jongste jeugd bij MHC Berkel-Enschot

Bij MHCBE trainen en spelen elke week veel mini's. Hierbij staat vooral het spelplezier voorop! De mini-teams zijn onder te verdelen in: de Benjamini‘s, de Trainende Mini's, de F-jes 3- tallen, de E6-tallen en de E8-tallen. De jaargangen lopen (op basis van geboortedatum) van 1 oktober - 1 oktober.

Benjamini’s (4 tot 6-jarigen): Als 4-jarige begin je als Benjamini. Er wordt 1 keer in de week getraind. Deze trainingen worden gegeven onder leiding van de organisatie Kicks n Sticks (KnS), zij helpen ons de kwaliteit van de trainingen te optimaliseren. Deze groep kinderen speelt nog geen officiële wedstrijden, wel af en toe een leuk onderling partijtje.

Trainende Mini’s (6-jarigen): Als 6-jarige begin je als Trainende Mini. Er wordt 1 keer in de week getraind, tot aan de winterstop (eind november/begin december). Voor de tweede seizoenshelft wordt de groep Trainende Mini’s ingedeeld in 3-tallen teams. Deze teams bestaan uit 7 tot 9 kinderen. Deze teams gaan deelnemen aan de lentecompetitie als F3-tallenteam.

3-tal hockey is een wedstrijd van drie tegen drie. De wedstrijden duren 2 x 20 minuten en worden op zaterdagochtend gespeeld. De teamindelingen komen in januari zowel op de site van de club te staan, www.mhcbe.nl, als op de app MHC Berkel-Enschot. Voorafgaand is er een speciale coachavond voor de coaches van deze nieuwe teams om iedereen optimaal voor te bereiden op het spelen in wedstrijdverband.

Van 3-tal naar 6-tal (7-jarigen) Nadat je als Trainende Mini een half jaar als F-je hebt gespeeld, speel je aan het begin van het volgende seizoen (sept) tot de winterstop nog een half seizoen als F3-tal. Na de winterstop worden deze teams zogenaamde 6-tallen. Het kan zijn dat de samenstelling van de teams wijzigt, maar dat hoeft niet. Ook een 6-tal team bestaat uit 7 tot 9 kinderen.

6-tallen spelen op een 1/4 veld, met 6 spelers in het veld en een aantal wissels. Er wordt nu ook met een keeper gespeeld. De wedstrijden duren 2 x 25 minuten. Er wordt op deze leeftijd één of twee keer in de week getraind. Eén training wordt door de Technische Commissie (TC) geregeld. Een eventuele 2-de training kan door het team zelf aangevraagd worden. Het team is zelf verantwoordelijk om een trainer te regelen. Iedere vrijdagmiddag voorafgaand aan een competitie-zaterdag is er een keeperstraining voor kinderen die ingedeeld zijn om de volgende dag te keepen. We verwachten dat het kind dat op zaterdag keept, ook op deze training aanwezig op vrijdag is.

E6-tallen (8-jarigen) Waar bij de trainingsmini's en de F-jes nog halverwege het jaar wordt gewisseld in team- en spelvorm, blijven de E6-tallen gedurende anderhalf seizoen als 6-tal spelen.

E8-tallen (9-jarigen) De 8-tallen zijn de laatste teams die onder de mini's vallen. In deze categorie speel je 1 jaar. Een 8-talteam is groter dan een 6-talteam. Een 8-talteam bestaat uit 9 tot 11 spelers. Dat betekent dat de teams bij de overgang van 6-tallen naar 8-tallen opnieuw worden ingedeeld.

8-tallen spelen op een half veld en de wedstrijden duren 2 x 30 minuten. Er wordt op deze leeftijd een of twee keer in de week getraind. Een training wordt door de Technische Commissie (TC) geregeld. Een eventuele tweede training kan door het team zelf aangevraagd worden. Ook hier is er elke vrijdagmiddag een keeperstraining. We verwachten dat het kind dat op zaterdag keept, ook op deze training aanwezig is.

Voor meer uitgebreide informatie verwijzen wij u naar het informatieboekje op de website Mini hockey | MHC Berkel-Enschot

Vriendelijke groet

TC MHCBE