banner-beheercommissie.jpg

Update Heeren van Brabant 23-6-22

Nieuwsafbeelding
23-6-2022  | 

Beste Heeren en ouders,

Met de wording van de teams zijn de Heeren van Brabant een feit. HOCO-MHCU-MHCBE starten samen met maar liefst 167 jongens, 11 teams het seizoen ’22 – ‘ 23. Een veelbelovend perspectief voor het behoud van spelplezier en een sportieve uitdaging voor alle spelers. Er is al veel werk verzet om dit mogelijk te maken en er is ook nog het nodige te doen. We willen jullie met deze update graag informeren over de stand van zaken. En we kunnen daarnaast al jullie hulp en goede ideeën gebruiken. Laat het ons dus vooral weten als je iets kan en wil betekenen.

Teamindelingen en - apps

De teamindelingen zijn bekend. De TC heeft haar uiterste best gedaan om zoveel als mogelijk rekening te houden met wensen en behoeften van alle jongens. In de meeste gevallen is dat ook gelukt. En wanneer dat niet helemaal het geval is, hebben ouders en/of jongens het contact gezocht. Dat vinden we belangrijk. Voor ieder team is een groeps-app gemaakt. Via deze apps worden de ouders geïnformeerd. Zodra trainers en coaches bekend zijn nemen die de communicatie in de app over.

Trainers en coaches

Er wordt heel hard gewerkt om alle teams te voorzien van trainers en coaches.

De prioriteit ligt bij het koppelen van trainers aan teams en het inplannen van de trainingen.

We zijn bijna rond, maar hebben nog een enkele uitdaging. Voor de volgende teams zoeken wij nog trainers die 1 of 2 x per week de training op zich willen nemen: JC2, JC4 en JB3. Het kan zijn dat er in een team nog specifieke behoefte is aan ondersteuning. Daar wordt via de team-app over gecommuniceerd.

Trainingen en wedstrijden

Het uitgangspunt bij het plannen van de trainingen is dat er door ieder team 1 x per week wordt getraind bij MHCBE en 1 x per week bij HOCO. Voor een enkel team geldt een uitzondering, in overleg met het team en/of op speciaal verzoek van een trainer. Er wordt zoveel mogelijk in blokken per LIJN getraind. Het startmoment kan per team verschillen. We streven er naar dat ieder team nog voor de zomervakantie enkele trainingen kan hebben. Over trainingen zal worden gecommuniceerd in de appgroepen.

Wij zijn in overleg met het wedstrijdsecretariaten om afspraken te maken over de roulatie van het wedstrijdschema. Wij gaan er nog altijd van uit dat de wedstrijden afwisselend (eventueel in perioden) worden gespeeld bij MHCBE en HOCO.

Steun van de Bond/eigen LISA

Binnenkort spreekt een afvaardiging van de werkgroep Heeren van Brabant opnieuw met de hockeybond over onze nieuwe samenwerking. Daarnaast vinden er ook gesprekken plaats om een eigen LISA-app voor de Heeren van Brabant te realiseren.

Ouderraad en spelersraad

Voor dit gezamenlijke initiatief vormen we een ouder- en spelersraad. Dat is belangrijk om de Heeren van Brabant samen tot een succes te maken. Roel Swaans (MHCU) heeft zich beschikbaar gesteld als voorzitter van de ouderraad en zal een enthousiaste en actieve ouderraad gaan formeren. Enkele ouders hebben zich al aangemeld, maar mocht u interesse hebben dan horen wij dat graag. De ouderraad zal ook een spelersraad introduceren. Deze spelersraad stellen we graag samen met 2 jongens uit iedere lijn.

Tenue

Er is uitzicht op een tijdelijk tenue voor de periode september – december. Dat tenue kan voor alle jongens worden bekostigd met hulp van sponsoren. De bedoeling is dat dit tenue vanaf januari 2023 wordt ingezet als uit-tenue. Er wordt natuurlijk ook gewerkt aan een nieuw wedstrijd tenue. Logo, ontwerp, bepalen van kleur ed. vraagt iets meer tijd. Wij hebben er vertrouwen in dat we dit kunnen realiseren per januari 2023. Natuurlijk zullen de jongens een stem gaan krijgen in de keuze voor het nieuwe tenue en logo. Ook hier is sponsoring van belang. Daarvoor hebben zich al partijen gemeld en houden we uiteraard rekening met afspraken met bestaande sponsoren. Maar: we zijn altijd op zoek naar partners die in de sponsoring nog iets kunnen betekenen. Daarvoor kun je je melden bij Frank Schaapveld (06-51483461).

Vervoer

Omdat we kiezen voor (blok) trainingen op locaties van MHCB en HOCO wordt er voor de jongste jeugd (D) nog gezocht naar een vervoersoplossing. De kansrijke opties die zich eerder aandienden, hebben we helaas (nog) niet kunnen effectueren. Er wordt dus nog hard gewerkt aan een vervoersalternatief. Wij staan natuurlijk open voor suggesties van ouders en andere partners van onze clubs. Heb je ideeën over de invulling van pendeldiensten tussen de clubs, dan houden wij ons aanbevolen voor jouw creatieve oplossing. Meld je dan bij Sandra Krebber (06-11432665).

Events

Op 25 en 26 juni organiseren we voor alle teams een kennismakingsevenement. Ouders en andere supporters zijn op zaterdag 25 juni van harte welkom op het Husseltoernooi voor de D en C jongens, vanaf 14 uur op locatie van MHCBE. We sluiten dat toernooi af met een BBQ en ouderborrel.

Op zondag 26 juni zien wij graag ouders en andere supporters bij het jongens A-B toernooi op locatie van HOCO. Start 15 uur en ook hier sluiten we af met een BBQ.

Ook in het seizoen 22-23 willen we aandacht voor events. Denk aan toernooien, oefenwedstrijden maar zeker ook aan andere activiteiten zoals een feestje of een clinic. Heb jij daar ideeën over? En/of wil jij dit eerste seizoen onze jongens een extra boost geven? Meld je dan voor de evenementencommissie via een van de werkgroepleden. De eerste enthousiaste ouders hebben zich al gemeld!!

Wij wensen alle Heeren van Brabant een hele fijn zomer toe en zullen voor het begin van de competitie een nieuwe nieuwsbrief maken. Voor vragen en opmerkingen kunnen jullie altijd terecht bij de leden van de werkgroep Heeren van Brabant

Frank Schaapveld

Dennis Kammers

Remco Bressers

Sjoerd Lobach

Joep Wouters

Evelien Ketelaar

Jasja van der Veen

Michiel Janssen

Sandra Krebber