header-image-vb.jpg

Argentijnse oud-international in Heren 1

13-9-2009  | 

ARGENTIJNSE (OUD-)INTERNATIONAL TOMAS MAC CORMIK IS ONZE GELEDEREN KOMEN VERSTERKEN

Het gonsde al even in en rond onze hockeyclub; in het nieuwe seizoen komt er een Argentijnse oud-international bij Berkel hockeyen. En inderdaad, Heren 1 heeft zich serieus versterkt en daarmee krijgt onze club een enorme boost.

Afgelopen donderdag, 10 september, is Tomas Mac Cormik alias Tomy samen met zijn vrouw Florencia en zoontje Mateo aangekomen in Berkel-Enschot. De afgelopen 5 jaar heeft Tomy het shirt van hockeyclub Tilburg gedragen en dus ruimschoots ervaring in de Nederlandse hoofdklasse. Hij heeft tegen alle grote namen in de hockeywereld gespeeld. Ondertussen was Tomy ook actief voor de Argentijnse nationale ploeg waarmee hij 187 interlands speelde. Tomy speelde 5 jaar geleden nog op de Olympische Spelen in Athene en in 2000 in Sydney.

Omdat Tomy dit seizoen niet meer bij Tilburg kon spelen en het jonge gezin Mac Cormik heel graag terug wilde naar Nederland, is er bij onze club alert gereageerd. Het resultaat mag er zijn, Tomy doet sportief slechts een klein stapje terug en gaat samen met 15 andere goede hockeyers en het begeleidingsteam een serieuze gooi doen naar het kampioenschap voor ons eerste herenteam en dus de promotie naar de 1e klasse.

Buiten dat Tomy gaat spelen voor ons vlaggeschip, zal hij zijn kennis en kunde ook overbrengen bij de jeugd. Op dinsdag, woensdag en vrijdag is hij op de velden te zien als trainer bij diverse teams om trainingen te ondersteunen. In de komende week maakt hij samen met de Technische Commissie een plan waar, hoe en bij welke teams hij actief zal zijn. We proberen het zo te organiseren dat zoveel mogelijk teams profijt zullen hebben van zijn aanwezigheid.

De afgelopen drie weken is er hard gewerkt om het logeeradres van de Mac Cormiks op orde te krijgen. Tomy's nieuwe teammakkers hebben de muren mooi wit gemaakt en gezorgd voor een wasmachine en een oven. Van de trainer/coach lenen we het bedje voor baby Mateo en diverse andere lieve leden hebben ons voorzien van beddengoed, handdoeken, babybadje, box enz. Als klap op de vuurpijl was er nog een hele gulle speelgoedgever. Tomy, Florencia en Mateo voelen zich nu al thuis en dat is super.

Afgelopen vrijdag heeft Tomy zich voor het eerst bij de groep gevoegd. Er was een ontspannen sfeer en nadat de eerste handtekeningen aan jongens D1 waren uitgereikt, is onze ster gewoon mee gaan warm lopen en lekker mee gaan trainen. De spieren waren nog wat stram en het lijf was nog wat moe na de lange vliegreis van de dag ervoor maar diegenen die langs en in het veld stonden, konden wel genieten van een technisch zeer begaafde hockeyer. Tomy was positief verrast over het technische niveau van de groep en dat alleen al biedt mooie perspectieven voor dit seizoen.

Afgelopen weekend was de eerste competitiewedstrijd voor alle senioren. Heren 1 ging op bezoek in St. Oedenrode. Het zal vast even wennen zijn geweest, een zandveld in plaats van een mooi waterveld en tegenstanders van een ander formaat als Teun de Nooijer of Taeke Taekema maar Tomy was er klaar voor. Heren 1 heeft de eerste drie punten binnen na een 5-2 overwinning. Tomy maakte zijn eerste doelpunt en dat is een mooi begin.

Volgende week zondag, 20 september om 14.45 uur speelt Heren 1 thuis tegen Tegelen. Natuurlijk hopen wij dat er heel veel supporters langs de lijn staan om Tomy te verwelkomen maar vooral ook om hem en de andere spelers flink aan te moedigen voor de volgende overwinning.

Tot dan!!

Technische commissie