header-image-vb.jpg

Wat houdt de A/B jeugd bezig?

11-11-2009  | 

Beleid = het puberende brein inzetten!

Onze penningmeester Janneke Jansen schreef op 10 oktober in het nieuwsbericht "Beleid = behang + zelfklevende memoblaadjes" dat goed beleid niet enkel een bestuurszaak is. Daarom kunnen verschillende ledengroepen de komende tijd hun ideeën kenbaar maken.

Adolescentie is niet alleen een tijd van risico's en grenzen, maar ook van unieke mogelijkheden! Ideeën van jongeren hoeven niet meteen als naïef of onbruikbaar bestempeld worden. Integendeel, hun hersenen laten immers een explorerend vermogen toe dat kan leiden tot nieuwe creatieve inzichten die in volwassen hersenen soms al zijn geëindigd in een ongewenste tunnelvisie. Een dialoog kan daarom heel nuttig zijn.

Op donderdag 5 november was het de beurt aan onze A/B jeugd. Samen met Ruud Niessen en Jan Rijkers hadden we de jeugdleden via hun coaches uitgenodigd. De opkomst was prima.

We kozen er niet voor om aan een lange bestuurstafel te gaan zitten, maar gewoon met zijn allen gezellig aan de bar. Op een whiteboard dat we achter de bar hadden geplaatst, konden alle uitingen direct worden vastgelegd en bediscussieerd. Het werd een zeer interactieve bijeenkomst waarbij de leden met veel enthousiasme, gedrevenheid, openheid en bovenal betrokkenheid en plezier spraken over wat zij werkelijk belangrijk vinden bij onze club.

Op stip stond, zoals misschien door velen wel verwacht, de A/B disco. In ruim een half uur werden alle ingrediënten voor een geslaagd feest "ingekocht", met speciale dank aan het creatieve en vindingrijke brein van onze jeugdleden. Zij zullen als promotors er mede voor zorgen dat de A/B disco dit jaar een fantastisch feest gaat worden. Meer daarover kunnen jullie binnenkort lezen op onze site.

Naast de A/B disco werden nog veel andere belangrijke punten aangehaald, zoals:

  • "Ik speel met mijn vrienden en met plezier!" ipv bij Were Di, Forward of Tilburg.
  • Gezelligheid op zaterdag en zondag op de club.
  • A/B disco, H1-disco.
  • Clubhuis is mooi, maar er zou een aantal sfeervolle plekken aan mogen worden toegevoegd, zoals een loungebank/-hoek en een overdekte rokersruimte buiten.
  • Maandelijks een jeugdfeest op zaterdagmiddag vanaf 16:00 uur tot 19:00 uur, wat bovendien ook leuk is voor C, D jeugd en andere betrokkenen.
  • Onderscheid tussen selectie en 2e  lijnteams zoveel mogelijk beperken, ook 2e  lijnteams willen graag een keer op veld 3 (semi waterveld) spelen en minimaal 2x per week trainen.
  • Alle teamleden zouden exact hetzelfde tenue (shirt, broek/rok, kousen) moeten dragen.
  • Er zouden altijd voldoende hockeyballen aanwezig moeten zijn.
  • Om te mogen fluiten hebben we een scheidsrechterkaart nodig en willen we graag een cursus krijgen waarin we leren de spelregels goed toe te passen.
  • De catering is sinds het nieuwe clubhuis sterk verbeterd. Tip: hang de prijslijst niet ver weg achter in de bar waardoor het nauwelijks te lezen is, maar op een zichtbare plek.

Zoals gezegd, was het een vruchtbare avond. Na afloop waren alle betrokkenen er unaniem over eens: "Wanneer is de volgende bijeenkomst? We willen graag onze stem laten horen, vaker meepraten, maar ook zeker meehelpen." Al met al een prima afsluiting van deze avond.

Naast een prachtig nieuwe accommodatie is het dus tijd voor participatie. We nodigen binnenkort graag de volgende doelgroep uit om hun ideeën met ons te delen.

Sjef van Keulen

(Jeugdcommissie)