header-image-vb.jpg

Nieuwjaar 2010

2-1-2010  | 2009 was een enerverend jaar. Een jaar dat begon met grote financiële zorgen. Velen hebben de gevolgen van de financiële crisis zelf of van dichtbij gevoeld. Ik heb het idee dat Berkel-Enschot en haar bewoners nog redelijk ongehavend uit de strijd gekomen zijn op dat gebied. Maar zoals ieder huisje z'n kruisje heeft, zal ook in ons mooie dorp de hand vast wel eens wat vaker op de knip gebleven zijn.

Wat daar allemaal van zij, ik hoop dat iedereen die de gevolgen van de crisis heeft gevoeld, er uitzicht op heeft dat het tij in 2010 gekeerd kan worden.

2009 was ook het jaar dat ons clubhuis vernieuwd weer geopend werd. Op 5 april was wethouder Jan Hamming onze gast om de officiële openingshandeling te verrichten. Er waren veel gasten, ook besturen van andere clubs en het werd een groot feest.

Sindsdien hebben vele gasten onze club bezocht en van iedereen heb ik alleen maar positieve geluiden en complimenten gehoord. Het is dan ook een plaatje en uitstekend geschikt voor een club als die van ons.

Het bestuur was ook zeer verheugd met Humanitas als huurder van het nieuwe clubhuis.

Daar is een prima samenwerking uit voortgekomen die voor beide partijen voordeel heeft. Humanitas heeft er een prachtige sport-BSO bij, waar dagelijks tot 80 kinderen sportief bezig gehouden kunnen worden. De club heeft een betrouwbare huurder, vaste inkomsten en dient een goed maatschappelijk doel.

2009 was ook het jaar dat onze club door de grens van 1000 leden heen geschoten is. De sponsorcommissie heeft zich tot het uiterste ingespannen om veel nieuwe leden te werven en op zondag 8 november werd het duizendste lid officieel gehuldigd.

Ons pre-mini-niet-spelend-lid Dex Iyriboz mag zich de rest van zijn leven gelukkig prijzen met de titel van 1000e lid van MHC Berkel-Enschot.

Zoals jullie op de site hebben kunnen lezen, heeft Heren 1 de eerste helft van de competitie beëindigd als eerste in de poule. Onbetwist periodekampioen, een werkelijk prachtige prestatie. Ook een mooie prestatie was het om de Argentijnse Tomas Mac Cormick op onze club te verwelkomen als trainer en speler van Heren 1. Hij heeft een constante bijdrage geleverd aan het succes van Heren 1 en zal ons na de winterstop weer komen trakteren op mooie hockey momenten (net als de andere Heren 1 spelers trouwens).

Op zondag 10 januari vindt van 16.00 tot 19.00 uur wederom de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie plaats. Dat doen we natuurlijk in ons mooie nieuwe onderkomen. Iedereen is van harte welkom, leden, ouders van leden, actievelingen, en ieder die zich bij de club betrokken voelt. Het zou aardig zijn als we elkaar allemaal weer even zouden kunnen treffen, elkaar een hand en een kus konden geven en elkaar het beste konden wensen voor 2010.

2010, wat zal het ons gaan brengen?

Ik denk: veel kampioenen, nog meer leden, goede baromzetten, gezellige feesten, een mooi familietoernooi en veel fanatieke, gezellige en gewonnen hockeywedstrijden.

Ik hoop: voorspoed voor iedereen, in alle opzichten: financieel, relationeel, ideëel, het maakt niet uit als het maar goed is.

Ik wens: gezondheid voor iedereen. We hebben dichtbij te veel mensen voor wie gezondheid het enige is dat op dit moment telt en voor wie al het andere relatief is. Laat het jaar 2010 vooral hen gunstig gezind zijn.

2010: een nieuw decennium in het millennium: dat het u allen goed mag gaan!

Namens het bestuur

Marc Heuvelmans, voorzitter