header-image-vb.jpg

AED kast

2-4-2010  | 

Het is wellicht nog niet opgevallen maar de hockeyclub beschikt sinds enkele weken over een AED kast waarin een hartdefibrillator is geplaatst. Zoals wel bekend kan deze defibrillator van levensbelang zijn bij een hartstilstand. Mensen die daarvoor zijn opgeleid ontvangen via een sms alert een oproep om naar de kast te gaan die zij met een speciale code kunnen openen, de defibrillator vervolgens uitnemen en naar de plek van het slachtoffer gaan en dan kunnen beginnen met de reanimatie.
 
Het initiatief om over te gaan tot de aanschaf van een dergelijk duur apparaat lag bij de sponsorcommissie en de beheercommissie. Met gezamenlijke inspanning is het gelukt om sponsoren te vinden die de aanschaf mogelijk gemaakt hebben. Deze sponsoren zijn voornamelijk te vinden op het sportpark en zijn Ooms sport, TVBE, Skish, Scouting en de BSO (Humanitas) en Robbert Roussac, aangevuld met van Raak Staal die de kast heeft gesponsord.
Intussen is er een eerste cursus geweest waaraan diverse mensen van de clubs van het sportpark hebben deelgenomen, van de hockeyclub zijn dat Gijs en Annelies van de bar, Jan Rijkers en Eric-Jan de Bekker. Deze personen zijn om diverse reden vaak op de club en dat kan erg belangrijk zijn.
 
Op 14 april a.s om 19.30 u wordt de AED  ( defibrilator) officieel in gebruik gesteld.
 
De sponsorcie en beheercie.

Met vriendelijke groet,
 
Henk Hoppenbrouwers