header-image-vb.jpg

Voorbereiding heren 1 voor nieuwe seizoen

30-8-2010  | Heren 1 wint voorbereidingstoernooi
 
Na het behalen van het kampioenschap in de tweede klasse wacht voor uw heren 1 een mooi en sportief uitdagend jaar in de eerste klasse C. Op 8 augustus startte Berkel-Enschot Heren 1 aan de voorbereiding op dit nieuwe seizoen. Dit gebeurde onder leiding van Marnix van Rijn en Pepijn Heesters, het nieuwe trainersduo van Heren 1.
 
Na eerdere oefenwedstrijden tegen MOP, VVV en Hopbel, nam uw heren 1 afgelopen weekend deel aan het Rabobank Voorbereidingstoernooi in Nuenen. In een sterk deelnemersveld (QZ, Helmond, HCAS, Kievieten, Nuenen, EMHC) kwam Berkel Heren 1 goed voor de dag. Na de openingswedstrijd op vrijdagavond ruim te hebben gewonnen van Kievieten (5-1), werd zaterdagochtend EMHC aan de zegekar gebonden (2-0). Nadat vervolgens gelijk werd gespeeld tegen HCAS (1-1), was al duidelijk dat de finale op zondag tegen het sterke Helmond gespeeld zou gaan worden.
 
Saillant detail is dat Helmond tevens de eerste tegenstander is in het nieuwe seizoen op 12 september. Beide ploegen lieten daarom niet het achterste van de tong zien, maar het was een wedstrijd op een goed niveau. Berkel Heren 1 kwam verdiend op voorsprong via een strafcorner van Joost Goesten. Er volgden mooie kansen op de 2-0, maar het was Helmond dat gelukkig op 1-1 kwam. Maar na de rust drukte Berkel het overwicht ook uit in de score en werd de wedstrijd met 3-1 beslist (doelpunten van Hans en Vincent).
 
En daarmee mocht Berkel de beker verdiend in ontvangst nemen. Grootste winst is echter dat het nieuwe spelsysteem steeds beter wordt toegepast en de spelers elkaar goed weten te vinden. Hiermee kan uw heren het iedere ploeg lastig gaan maken dit seizoen!
 
Mocht u benieuwd zijn naar onze verrichtingen: donderdagavond wordt thuis nogmaals tegen HCAS gespeeld (aanvang 20.30 uur) en zondag oefenen we thuis tegen Leiden (aanvang 14.45 uur). Zoals reeds vermeld start de competitie op 12 september in en tegen Helmond. De week erop, 19 september, spelen we thuis tegen Gemert. Wij rekenen op uw steun!
 
Volg onze verrichtingen op deze site en op www.heren1be.nl