header-image-vb.jpg

Bediening van de veldverlichting.

5-9-2010  | Afgelopen woensdagavond is het misgegaan met de bediening van de veldverlichting. Dames 1 was aan het trainen op veld 3 toen iemand de veldverlichting van alle velden uitdeed, wellicht per ongeluk of uit onkunde.
Vervolgens werd de verlichting van veld 3 meteen weer aangedaan met als gevolg 3 kapotte lampen. Hiervoor moet een monteur komen uit Gorichem met de bekende km kosten, arbeidstijd en niet te vergeten dure lampen. Dit was niet nodig geweest als men van de verlichting afblijft als men niet weet hoe de bediening werkt.
 
Hierna nog maar eens de bediening uitgelegd die ook aanwezig is in de ruimte waar de aan en uitknoppen gemonteerd zijn.
Om de verlichting aan te doen moeten de knoppen naar rechts worden gedraaid waarna de lampen aangaan maar let op, de lampen hebben enige opwarmtijd nodig en het duurt dus even voor het licht echt gaat branden, meestal is het zo dat eerst een groep gaat branden en vervolgens wordt een programma afgewerkt totdat alle lampen branden.
Het uitdoen van de verlichting is ook niet moeilijk, de knoppen moeten weer in het midden worden gedraaid, in dit geval naar links. De verlichting gaat dan na enkele minuten uit.
Nooit mag de verlichting weer meteen worden aangedaan, de lampen moeten eerst afkoelen, pas na 15 minuten mag er weer worden opgestart.
 
Bovenstaande zou eigenlijk alleen door trainers gedaan mogen worden maar soms trainen er nog enkele mensen door en die weten dan niet hoe het hoort. Iedereen moet zich ook wel realiseren dat veldverlichting aanlaten voor 2 mensen die nog een balletje willen slaan gezien de kosten uit den boze zou moeten zijn.
 
Als er mensen zijn die een en ander ter plaatse uitgelegd willen hebben kunnen ze contact opnemen met de BC.
 
Met vriendelijke groet, de BC.