header-image-vb.jpg

Helmond Heren 1- Berkel Enschot Heren 1

12-9-2010  | 

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Berkel Heren 1 is terug op het niveau waar het thuishoort, en met een nieuwe staf en selectie is hard gewerkt om goed voorbereid aan het seizoen te beginnen.

 

Afgelopen zondag mocht uw heren 1 de competitie openen in en tegen Helmond. We reisden licht gespannen, maar met vertrouwen af. Immers, het vertoonde spel tijdens trainingen en oefenwedstrijden was van een goed niveau en tijdens het voorbereidingstoernooi in Nuenen hadden we een prima wedstrijd afgeleverd tegen Helmond.

 

Toch weet je dat op dit niveau voor ieder punt hard gevochten moet worden. Zo ook afgelopen zondag. Terwijl de regen met bakken uit hemel viel, begon Helmond fel aan de wedstrijd. De bal werd achterin onderschept en een reeks van 5 strafcorners voor Helmond volgde. De eerste vier werden nog onschadelijk gemaakt, maar de vijfde bleef liggen en via de rebound, laten we zeggen, binnen gefrommeld. Zo waren we vijf minuten verder, hadden we nog geen bal geraakt en stonden we 1-0 achter.

 

Dat konden we natuurlijk niet laten gebeuren. De kletsnatte mouwen werden opgestroopt en Helmond werd onder druk gezet. De eerste kansen werden nog gemist, maar Helmond vertoonde onder druk toch wel enkele tekenen van spanning: zo werd een bal vanaf de zijlijn op ooghoogte op de eigen doelpaal geschoten (tja, ik verzin het niet), waarna Ruud attent was en de gelijkmaker dacht te gaan maken. Waarom de scheidsrechters hem hierbij terugfloten is nog steeds een raadsel… maar uiteindelijk was het toch raak: Joost Goesten schoot vanaf kop cirkel onze eerste strafcorner binnen. Dat Helmond hierbij zorgde voor de perfecte uitvoering van de door ons bedachte variant, kan alleen maar worden gewaardeerd: hard sloeg de bal via de onderkant van de lat het doel binnen.

 

Met deze gelijke stand leken we ook te gaan rusten, totdat het toen al zeer rommelig fluitende arbitrale duo een zeer dubieuze strafcorner aan Helmond toekende. Deze werd binnen geslagen, waardoor Helmond met een voorsprong mocht gaan rusten.

 

Na rust was het opnieuw Helmond wat sterk begon, daarbij gebruik makende van de steeds slechter wordende omstandigheden. Het waterveld kon de overvloedige regen niet volledig meer afvoeren, wat het veld traag en onberekenbaar maakte. En in de ergste stortregen van die middag viel de bal midden tussen de Berkel verdediging in, zodat deze eenvoudig binnen kon worden getipt door een oplettende Helmond spits. Een 3-1 achterstand was het logische gevolg.

 

Toch gaf Berkel H1 zich zeker niet gewonnen. Opnieuw was het overwicht voor de bezoekers, die Helmond helemaal vastzetten en op jacht gingen naar waar men recht op had: punten! De 3-2 volgende dan ook spoedig. De bal werd achterin onderschept bij Joost van K, en via Puk en Nick kwam hij precies in de stick van Ruud terecht, die van dichtbij mocht afdrukken. Alles lag weer open en Helmond leek rijp voor de slacht.

 

Echter, daarbij hadden we buiten het arbitrale duo gerekend. Zij eisten in deze fase een zeer negatieve hoofdrol op met twee cruciale beslissingen. Allereerst werd een bal op heuphoogte de cirkel binnengebracht, waar de verdediging logischerwijs geen grip op kon krijgen, en twee Helmond spelers voor open doel mochten uitmaken wie de 4-2 mocht aantekenen. Zij konden het echter niet eens worden, waarna een stuiterbal volgde die door de toegesnelde verdedigers van de doellijn werd gehaald en tot lange corner verwerkt. Vond ook de scheidsrechter aan onze kant, die deze lange corner terecht toekende. Echter, zijn collega, die zeker een half veld verderop stond en de regen uit zijn ogen stond te wrijven, meende shoot te hebben gezien, waarna een strafbal werd toegekend. Tja, dan kun je hockeyen wat je wilt, maar zo win je nooit. De strafbal werd raak gepusht en, erger nog, Robert raakte hierbij geblesseerd.

 

Hij hield het nog even vol, maar moest even later toch afhaken met een serieuze hamstringblessure. Met elf veldspelers moesten we daarom op jacht naar de aansluiting, en die leek er ook te komen. Een strafcorner werd in de rebound benut, en de spanning leek weer terug. Maar opnieuw was het de scheidsrechter die een hoofdrol naar zich toetrok en de treffer annuleerde. Hij gaf hierbij zelf overigens aan, dat dit inderdaad een onterechte beslissing was, maar dat hij het “toch echt niet kon terugdraaien”. Geen speld tussen te krijgen.

 

Kort daarna deelde Helmond de genadeklap uit; in een leeg doel is het immers eenvoudig scoren. De laatste kansen waren weer voor Berkel, wat echter niet meer tot scoren kwam.

 

En zo kwam er een einde aan een zeer teleurstellende middag. We verloren het van de ervaring van Helmond, wat zeer effectief omging met de kansen die het kreeg, en, hoe jammer het ook is, de mannen in het geel die er een ouderwets potje van maakten. Toch hadden wij het betere van het spel en biedt dit genoeg fundament om op door te groeien.

 

Volgende week spelen we thuis, om 14.45 starten we tegen Gemert. Ook zij wachten nog op de eerste punten. De volle winst, dat is waar we voor we gaan. Komt u ons ondersteunen?

 

Volg ons ook op www.heren1be.nl!

 

Helmond H1 – Berkel Enschot H1

1-0 Helmond (sc)

1-1 Joost Goesten (sc)

2-1 Helmond (sc)

3-1 Helmond

3-2 Ruud Dankers

4-2 Helmond (sb)

5-2 Helmond

Toeschouwers: 75