Berkel Enschot H1 ‰ÛÒ Gemert H1

19-9-2010  |
Na een teleurstellende seizoensopening mocht Berkel H1 zondag 19 september proberen de drie punten in eigen huis te houden. Getooid in onze nieuwe trainingspakken (Sponsorcommissie, Rabobank, Deko Verdivas, De Tilburgse Koerier, van den Hoven assurantiën en vooral ook de Leeuw Sport: bedankt!) en met veel publiek langs de kant móesten we wel iets moois laten zien. En dat is ook gelukt!

De tegenstander uit Gemert oogde ongeïnspireerd en werd vanaf de eerste minuut onder druk gezet door de thuisploeg. Dit leverde ook direct kansen op, maar het ontbrak nog aan een scherpe eindpass. Gemert kon alleen maar antwoorden middels verre scoops en opportunistisch spel. Spelend in hun rode shirts hadden wij zelfs af en toe een déja-vu gevoel: het leek wel of Meerssen weer op bezoek was (zie het archief 2009-2010 en u zult begrijpen waarom).

Uiteindelijk was er een strafcorner voor nodig om de score te openen. Deze werd niet geheel vlekkeloos uitgevoerd, maar Vincent was er als de kippen bij om de bal binnen te tikken. Een dik verdiende voorsprong was het gevolg, die gekoesterd werd tot aan de rust. Bijna hadden we er nog eentje bij kunnen prikken, maar de keeper van Gemert redde knap op een strafcorner rebound van Joost Goesten.

Na rust werd deze goede lijn doorgezet en vloeiden de krachten merkbaar weg bij Gemert. Het duel werd wat fysieker, met de nodige blauwe ogen tot gevolg, maar de scheidsrechters wisten het met de nodige vermaningen en één gele kaart voor Gemert prima in de hand te houden. Berkel legde daarop een aantal prima aanvallen op de mat, en uit een prachtige assist van Freek kon Hans uiteindelijk de belangrijke 2-0 in een leeg doel lopen.

Op dat moment kreeg Gemert, dat zodra het in de buurt van de cirkel kwam enkel en alleen op jacht ging naar strafcorners, zijn eerste corner. De door velen gevreesde van Summeren was echter vooral een gevaar voor de hoekvlag.

Hans liet daarop zien hoe je wel een corner binnen pusht: 3-0 en de wedstrijd in het slot. Van Summeren mocht nog een keer aanleggen en, waarschijnlijk geïnspireerd door het doelpunt van Hans, probeerde hij het nog eens op onze stand-in doelman Patrick. Deze liet echter zien een fantastische reflex in huis te hebben; zijn enige redding van de middag was dan ook een hele mooie.

Hierna gingen we ook nog op jacht naar de 4-0, maar het doelpunt van Nick uit een huizenhoge rebound werd helaas geannuleerd. Al met al een prima hockeymiddag, met een mooi resultaat. Volgende week mogen we tegen MEP proberen de volgende drie punten te behalen, u bent allen welkom in Boxtel om 14.45 uur. Dank voor uw steun, volg ons ook op www.heren1be.nl!