header-image-vb.jpg

Bericht van de voorzitter.

16-10-2010  | 
...De website en de nieuwsbrief worden dus zoals bedoeld, als communicatiemiddel gebruikt.

Tot voor enkele jaren geleden was ons club een prachtig clubblad rijk. Dankzij de inzet van vele leden (of oud-leden) werd op maandagmorgen een mooi boekwerkje in elkaar gezet. In menig huishouden werd ‘gevochten ‘ om als eerste het nieuwe clubblad te kunnen lezen.
Arthur Baeten, destijds gewaardeerd voorzitter, schreef regelmatig zijn stukje in het blad en als voorzitter van de jeugdcommissie had ik ook mijn vaste rubriek ‘Junisores’.  Het wedstrijdprogramma, wedstrijdverslagen en alle gebruikelijke mededelingen werden wekelijks in het clubblad vermeld.
De redactie bestond jarenlang uit slechts een actief  lid, Dirk Braat. Op zondagavond was Dirk vaak tot in de late uurtjes bezig om weer een nieuw clubblad in elkaar te zetten.
Soms typte Dirk de met hand geschreven wedstrijdverslagen nog over, want in zijn brievenbus in de Hazelaarlaan werden heel wat briefjes vlak voor het verstrijken van de tijdslimiet in de bus gestopt.
De computer bood in de loop der jaren extra mogelijkheden en het clubblad werd steeds fraaier. Dat uiteindelijk besloten werd digitaal te gaan, viel dan ook niet bij iedereen in goede aarde.

Toch mogen we constateren dat onze nieuwsbrief en de website  prima voorzien in de moderne behoeften. We kunnen de leden goed bereiken, de informatie is actueel en ook in de periode dat er niet gehockeyd wordt, kan gecommuniceerd worden. Een groot compliment dus voor de  ‘website-commissie’ die dit mogelijk heeft gemaakt. De website van de vereniging ziet er prima uit en is een mooi visitekaartje voor de vereniging. En zoals zo vaak; veel leden realiseren zich niet wat dit betekent. Ik typ dit bericht  en het lijkt als vanzelf dat dit bericht alle leden bereikt.  Toch is dat niet zo en het is goed daar bij stil te staan. Dat we dit als vereniging niet altijd doen, heb ik vandaag moeten constateren. Kijkend naar Heren 1 stond ik gezellig te kletsen met een oude bekende. Ik ken Albert Putman al jaren en in het verleden heeft Albert ook vele functies binnen de vereniging verricht. Zoals dat vaker gaat in een familieclub wordt zo’n goed voorbeeld gevolgd door anderen, niet in de laatste plaats door eigen kinderen. Maryvon Putman heeft aan de wieg gestaan van deze nieuwsbrief en de ontwikkeling van de website. Ze heeft daar menig uurtje aan besteed en vaak ook onder tijdsdruk, op momenten dat het niet uitkwam.  Fijn dat er leden zijn die dit willen doen voor de vereniging, want zonder vrijwilligers geen club, maar wat dan niet hoort is dat als iemand daarmee stopt en het stokje overdraagt aan anderen daar schijnbaar achteloos aan voorbij wordt gegaan.

Ik heb in mijn stukje van vorige keer aangegeven dat we trots kunnen zijn dat er zoveel leden zijn die actief hun steentje bijdragen aan de vereniging. Dit gebeurt vaak geheel belangeloos, maar het is wel gepast daarvoor waardering uit te spreken. Dat dit dus, om wat voor reden dan ook, niet altijd gebeurt trek ik me aan en ik zal er attent op proberen te zijn dat te voorkomen.  Want ook  voor Maryvon geldt dat haar werk zeer gewaardeerd is en dat we dan niet moeten vergeten dit uit te spreken. Maryvon alsnog bedankt voor jouw inzet voor de vereniging!

Ik realiseer me dat ik nu hier dus niets schijf over de wedstrijden die ik weekend gezien heb , de shirtjes die de mini’s zullen ontvangen van Heijmans of over de wijze waarop de nieuwe barbezetting verloopt, maar dat kan een volgende keer ook nog.

Tot schrijfs,
Theo van Tilburg