header-image-vb.jpg

Bericht van de voorzitter

14-11-2010  | 
Helaas moesten er zaterdag wedstrijden worden afgelast. De mini commissie en gastvrouwen hadden niet alleen haar handen vol aan de omzetting, ook in het clubhuis waren na het veteranenfeest van vrijdagavond ongewenste sporen achtergebleven. Door een misverstand was het clubhuis niet schoongemaakt en dat is natuurlijk niet prettig. Ik was al vroeg op de club, maar van de tegenslag was weinig meer te werken, alle aanwezige teams waren heerlijk aan het hockeyen. Zoals ik al zo vaak heb ervaren hebben meestal de toeschouwers ( lees volwassenen) meer last van slechte weersomstandigheden dan de kinderen. Zij hebben er zin in en een regenbuitje kan de pret niet drukken. Het hockeyplezier straalt er vanaf!

Voor mij is zo’n bezoekje aan de mini’s een leuke ervaring, want bij welke club wordt de voorzitter met ‘meneer Theo’ aangesproken en zie je dat kinderen daarna een stapje harder lopen. Dat teamgenootjes dan even vreemd opkijken is logisch want ze begrijpen niet waarom er ineens ‘meneer’ gezegd wordt. De realiteit is natuurlijk, dat ik niet alleen voorzitter ben van de vereniging maar ook nog een leuke, drukke baan heb waar ik diezelfde kinderen met veel plezier tegenkom.

De weersomstandigheden waren ook op zondag niet zo best. Toch was het druk langs de lijn. Om 11 uur was dat nog niet het geval, toch spelen dan ook teams van onze vereniging die net zo belangrijk zijn voor de vereniging. Als voorzitter kom je ogen tekort, maar gelukkig was ik wel getuige van het geweldige doelpunt van Joost ter Heide en de fluwelen beweging van Pieter Beljaars (helaas geen doelpunt). Want vanzelfsprekend heeft dames 2 een streepje voor omdat mijn eigen kinderen daarin spelen. Positieve discriminatie of zo schijnt dat te heten. Door de afwezigheid van enkele speelsters en de smalle basis van het team, zijn er zaterdag heel wat telefoontjes gepleegd om zondags een compleet team op de been te kunnen brengen. Aanvoerders weten wat ik bedoel. Slecht weer is niet leuk, maar een wedstrijd spelen met een gehavend team is nog vervelender. Gelukkig kwam er versterking (zelfs van een dochter van één van de speelsters, die liet zien dat ze kan hockeyen) Dames 2 moest dus improviseren maar in de eerste helft was daar weinig van te zien. Er werd goed gehockeyd en pas nadat een speelster uitviel en Jolien zich bij dames 1 moest melden kon de (goede) tegenstander het verschil maken. Voor de vereniging is het van belang dat ook heren 2 (en heren3 ) en dames 2 kwalitatief goed hockey spelen, goed trainen en daardoor de vereniging in de breedte sterker maken. Talentvolle jeugdspelers die (nog) niet klaar zijn voor onze standaardteams kunnen dan toch doorgroeien en dat is van belang voor de vereniging. Naast werken aan een goede jeugdopleiding is dat dan ook een belangrijk doel voor de TC. Bij de heren zijn we daar zeer redelijk in geslaagd. Heren 2 en 3 zijn goede teams en bieden volop mogelijkheden. Bij de dames was dat altijd lastiger, het lijkt erop dat het nu voor het eerst weer gaat lukken getuige het spel van de dames. Dames 2 speelt reserve overgangsklasse, dat is een aardig niveau. Maar nu ligt er wel een belangrijke uitdaging voor TC en bestuur; ervoor zorgen dat de begeleiding van dit team ook op orde komt. Een mooi agendapunt voor de komende bestuursvergadering van a.s. woensdag.

Bijna zou ik het belangrijkste nieuws vergeten. Niet het ongelukkige verlies van heren 1 of de
overwinning van dames 1. Nee, dat was het bericht dat het Sinterklaas toch gelukt is, ondanks dat slechte weer, om naar Nederland te komen en dat hij ook de jongste leden van de vereniging een bezoek komt brengen. Ik ga mijn schoen zetten. Zou Sinterklaas het ook goed vinden als ik trainers en coaches op mijn verlanglijstje zet?

Tot schrijfs,

Theo van Tilburg