header-image-vb.jpg

Het beleid van de club

26-3-2011  | 

Een paar weken geleden zijn alle commissies en het bestuur van de hockeyclub bij elkaar gekomen in het clubhuis, om te brainstormen over het beleid

In vier groepen werd gepraat over punten die (meer) aandacht verdienen. Het waren er teveel om allemaal ineens op te pakken, maar bij elke groep werden 'transparantie' en 'communicatie' genoemd. Belangrijk dus, en het bestuur heeft deze punten opgepakt. Dit bericht is er het eerste gevolg van: het bestuur zal voortaan na elke bestuursvergadering de punten communiceren die voor (een groot deel van) de leden van belang zijn, zodat u weet wat er leeft en gebeurt. Beide onderwerpen komen ook terug in de notitie die over het vrijwilligersbeleid in de maak is. Daarover ook meer in dit bericht.

In de bestuursvergadering van 15 maart is onder andere gesproken over:

Wisseling van de wacht: nieuwe voorzitter voor de arbitragecommissie

Werner Vermeer heeft aangegeven in het nieuwe seizoen, na vele jaren, te stoppen met deze rol. Tjerko Verhaak zal bij de volgende ledenvergadering als zijn opvolger worden voorgedragen. Het bestuur is blij dat Tjerko deze taak op zich wil nemen.

Notulen Algemene Leden Vergadering juni 2010

De notulen van deze vergadering worden deze week op de site geplaatst. Dat heeft lang op zich laten wachten. De aantekeningen zijn die avond gemaakt op een laptop waar later water overheen is gegaan. Het bestand was beschadigd. Daardoor, en door het zwangerschapsverlof van de secretaris van het bestuur, Linda Mustert, heeft het lang geduurd voordat de notulen konden worden afgerond.

Nieuwe leden werven

Uit het overleg van het bestuur van de club met het nieuwe bestuur van de Stichting Heuneind* blijkt dat de bijdrage voor de velden 1 en 2 de laatste jaren lager is geweest dan wenselijk. Het bestuur onderzoekt mogelijkheden om de kostenstijging te beperken. Een goede oplossing daarvoor is natuurlijk het aantrekken van nieuwe teams, en daarmee extra contributie-inkomsten. In een komende vergadering zullen we ons beraden over mogelijke acties om het werven van nieuwe teams te stimuleren.

*De Stichting Heuneind beheert vermogen van de club dat bestemd is voor nieuwe velden en veldonderhoud. Veld 3 heeft de club niet in eigendom, dat huren we van de gemeente.

Vrijwilligersbeleid

Een club zoals de onze kan niet zonder vrijwilligers en die zijn er gelukkig ook. Allemaal mensen die zich belangeloos inzetten om het sporten voor 1000 leden mogelijk te maken. Om deze mensen te vinden, en vooral ook te behouden, wordt er gewerkt aan een notitie waarin het vrijwilligersbeleid wordt vastgelegd. Wie is waarvoor nodig, waar vinden we die mensen en vooral: hoe zorgen we ervoor dat het leuk is, dat ze blijven? Alle commissies moeten aan deze notitie een bijdrage leveren en dat gaat even tijd kosten. Vanuit het bestuur wordt dit project geleid door Ruud Niessen.

Namens het bestuur,

Maryvon Putman,

secretaris a.i.

reacties: [email protected]