header-image-vb.jpg

Einde jeugdcompetitie

21-5-2011  | 

16-05-2011 Bericht van de K.N.H.B. Districtskantoor Zuid Nederland:

De jeugdcompetitie loopt tegen het einde.
Met komend weekend erbij zijn er nog twee speelronden te gaan en daarnaast nog enkele inhaalwedstrijden.
In deze periode vallen ook de meeste beslissingen over een kampioenschap.

Om te zorgen dat deze beslissingen op een sportieve wijze tot stand komen wordt vanaf 19 mei voor elke nog te spelen wedstrijd in de jeugdcompetitie Art. A.4.1.3. van het bondsreglement van toepassing verklaard.

Dit houdt in het kort in dat geen enkele speelster/speler uit een hoger elftal voor alle jeugdwedstrijden te spelen na 19 mei speelgerechtigd is voor een lager elftal.

Voor de goede orde wordt het betreffende artikel hieronder onverkort weergegeven

Bondsreglement artikel A.4.1.3 Bij de junioren is het voor een speler op zich geoorloofd om binnen één categorie (bijv. A/B enz) voor alle teams uit te komen. In het geval het bondsbestuur dan wel de districtsbestuurscommissie echter vaststelt, dat het uitkomen van een speler uit een hoger team (bijv. A1) in een lager team (bijv. A2) binnen die categorie competitievervalsing veroorzaakt, dan kan het bondsbestuur respectievelijk de districtbestuurscommissie de speler als niet-speelgerechtigd aanmerken.


Dit houdt dus in dat een beroep op art. B.9.3 geen verweer draagt!


Het lijkt mij gepast om u hierover te informeren en u op uw beurt de begeleiding van de jeugdteams om zo misverstanden en disciplinaire maatregelen te voorkomen.


Met sportieve groet,


Leon Rutten

Competitieleider Junioren

District Zuid-Nederland