header-image-vb.jpg

Achtergrond teamsamenstellingen jongensteams

13-6-2011  | 

De trainers en coaches van alle teams vullen 2 maal per seizoen een scoreformulier in waarin op techniek, tactiek en mentaliteit beoordeeld wordt. Daarnaast wordt er vanuit de TC met wedstrijden meegekeken. Dit jaar hebben wij bij een aantal jongensteams voor gekozen om een selectie van jongens, met een hoger team te laten meetrainen, om zo een duidelijk beeld te krijgen van hun capaciteiten.

Bij grotere veranderingen in teams is ook nader overleg geweest met de trainer en coach van betreffende teams.

Aangezien het aantal jongens wat beperkter is dan de meisjes en daardoor ook minder teams gemaakt kunnen worden, volstaat deze inventarisatie om tot de definitieve teamsamenstelling te komen. Alleen in de gevallen dat er een grotere selectie was voor een team, hebben wij gekozen voor aparte selectietrainingen.

In een aantal gevallen zijn we genoodzaakt (door het beperkt aantal jongens) om spelers vervroegd naar een 8tal of 11tal door te schuiven. Hierover hebben we dan nauw contact met de trainer/coach van betreffend team.
Ook naar de lagere teams is gekeken naar jongens die een grote groei hebben meegemaakt en hierdoor in aanmerking komen voor een hoger team.

Indien er onderling tussen de jongens weinig verschil is in hockeybeleving, proberen wij ook rekening te houden met vriendjes in een team, meerdere van 1 (oud)team samen te plaatsen e.d. zover dit bij ons bekend is en  mogelijk is. Deze informatie ontvangen wij via het overleg met de trainer en coach.

De definitieve teamsamenstellingen worden uiterlijk begin volgende week bekend gemaakt.

Mochten er nog vragen zijn, dan kun je deze mailen naar: [email protected]