header-image-vb.jpg

Nieuws van het bestuur

21-9-2011  | 

De uitloopmaskers
Het bestuur wil graag gehoor geven aan de roep van een aantal leden om te faciliteren bij het beheer van uitloopmaskers. Er is gesproken over een regeling waarbij de kosten voor de leden beperkt blijven, maar de verantwoordelijkheid voor de zorg voor de maskers wel bij een team komen te liggen. Deze regeling wordt dit weekend in detail besproken met degene die zich heeft aangeboden (waarvoor dank!) de organisatie van het geheel op zich te nemen. Daarna wordt de regeling zo snel mogelijk op de site gepubliceerd.

De trainingen
Tijdens de bestuursvergadering kwam het jawoord van de laatste trainer, dus als er geen onverwachte ontwikkelingen zijn, heeft ieder team nu een trainer. De technische commissie had inmiddels al alle tweede trainingen van niet-selectieteams geschrapt, om meer ruimte te creëren in het schema, waardoor potentiële trainers eerder een geschikt tijdstip kon worden aangeboden. Alhoewel de problemen rondom het vinden van trainers niet helemaal te voorkomen zijn omdat schoolroosters nou eenmaal pas aan het begin van het schooljaar bekend zijn, realiseren we ons wel dat het hele proces beter had gekund. De TC gaat aan de slag om de 'spelregels' rond het organiseren van trainingen (tijden, tweede trainingen etc) vast te stellen. Het bestuur zal daar ook een (beleids)rol in spelen. Als het kader duidelijk is, wordt het gecommuniceerd naar de leden. Wat tweede trainingen betreft: de TC zal zo snel mogelijk bekijken wat de mogelijkheden zijn voor de teams die om een tweede training hebben gevraagd. De TC faciliteert hierbij alleen de velden en de materialen; de trainer moet door het team zelf geregeld worden.

De verzekering

Naar aanleiding van enkele vragen van ouders: tijdens activiteiten van de club zijn alle leden van MHC Berkel-Enschot verzekerd voor ongevallen, voor de kosten (tot een maximumbedrag) die een eigen verzekering niet dekt. De verzekering dekt echter niet het ‘eigen risico’ van uw (ziektekosten)verzekering, die blijft altijd voor uw eigen rekening. Er is hierbij geen verschil tussen trainende en spelende leden. Daarnaast vallen alle vrijwilligers die actief zijn binnen onze vereniging onder een collectieve vrijwilligersverzekering, die de gemeente Tilburg heeft afgesloten (in ieder geval tot eind 2013). Vrijwilligers zijn automatisch verzekerd en hoeven zich niet aan te melden.

Contributie
Aan het einde van deze maand wordt de contributie geïnd. Enkele leden hebben aangegeven in verband met het uitblijven van trainers voor hun kinderen, te overwegen de contributie (deels) niet te betalen. Het bestuur heeft deze situatie besproken en we betreuren dit standpunt. We zijn een vereniging, waarin we met z'n allen moeten samenwerken om het 'werk' dat er ligt, te doen. Alle commissie- en bestuursleden besteden onbezoldigd vele uren per week aan het organiseren van alles wat er nodig is. Dat is natuurlijk geen vrijblijvende taak, maar soms krijgen we zaken niet meteen voor elkaar, ondanks de inzet. We begrijpen de emoties, maar het niet betalen van de contributie lost niets op. We doen al wat we kunnen; we zijn met z'n allen meer gebaat bij een gezamenlijke inzet van iedereen om de problemen op te lossen. Gelukkig heeft de TC de afgelopen weken ook heel veel hulp aangeboden gekregen van commissieleden en ouders die tijdelijk als trainer wilden optreden; daar zijn we erg blij mee!

Feest
Op vrijdag 14 oktober organiseert de evenementencommissie een feest voor iedereen die betrokken is bij de club en ouder is dan 16 jaar! U bent van harte welkom!

Namens het bestuur,

Maryvon Putman
secretaris
[email protected]