header-image-vb.jpg

Bericht van de voorzitter

5-11-2011  | 

Afgelopen week was de voorzitter van het hockeydistrict Zuid, de heer Peer Maas, te gast in ons clubhuis. Hij kwam praten met het bestuur over het mogelijke nieuwe tenue van de nieuwe fusieclub HC Tilburg. Zij lieten dit voorjaar de leden een nieuw tenue kiezen voor de nieuwe club. Bij de vijf voorstellen was er eentje die precies leek op het onze: niet alleen zou de indruk kunnen ontstaan dat onze vereniging meteen de grootste van heel Nederland zou zijn, het leek ons vooral erg onhandig. Voor het bestuur was dat aanleiding om een brief te sturen naar de (toen nog) besturen van Forward en Tilburg. Het zou immers betekenen dat een aanzienlijk deel van onze jeugdteams wekelijks in reserveshirts zouden moeten spelen omdat zoveel jeugdteams bij elkaar in de competitie zijn ingedeeld.

De leden van Tilburg kozen uiteindelijk niet voor roodblauw, maar voor een tenue met een donkerblauw shirt en sokken en een lichtblauwe broek/rok. Op onze brief kregen we geen reactie, maar we kregen wel van de KNHB, via het district, de vraag wat wij van deze keus vonden. We waren blij dat we onze zorg konden uiten. We hebben Peer Maas verteld wat ons standpunt is: het is jammer als wekelijks acht tot tien jeugdteams van ons of Tilburg een ander shirtje moeten aantrekken omdat het allemaal teveel op elkaar lijkt. Dat is niet leuk, maar vooral ook erg onhandig; iedereen moet er aan denken om een ander shirtje mee te brengen. Voor eerstelijnsteams zijn er geen problemen, die hebben reserveshirts, maar de vele jeugdteams hebben dat niet.

Vanzelfsprekend zal de KNHB ook de belangen van HC Tilburg moeten afwegen, maar wij rekenen op een goede afloop. We hebben een aantal suggesties gedaan en hopen dat daarbij ook een oplossing is waar Tilburg mee kan leven. We wachten het even af. Overigens speelt HC Tilburg op het moment in een tijdelijk tenue, en soms nog in de oude Tilburg- en Forwardtenues.

En dan vandaag: was het weer ons tot nu toe gunstig gezind, vandaag was de herfst duidelijk voelbaar. Was het weekend nog zo mooi begonnen met een gezellig Piratenfeest waarbij de temperaturen tropische waarden bereikten, zondag was er sprake van een gure wind. Toch waren er ook nu weer veel supporters aanwezig om onze teams aan te moedigen. De resultaten mochten er ook zijn. Er werd weer gelijk gespeeld (dames 1 en heren 2) en gewonnen (dames 2 en heren 1). Met name de wedstrijd van onze heren 1  mocht er zijn. Na een wat slordig begin werd uiteindelijk een ruime overwinning geboekt op tegenstrever Goirle. Daardoor werd voor de zesde maal op rij gewonnen. Een knappe prestatie! Daarmee werd het weekend afgesloten zoals het begonnen was; met een gezellig feestje.

Niet alleen de trainer van heren 1, Marnix kan terugkijken op een mooie middag, ook de evenementencommissie kan terugzien op een mooi weekend. Al bij de voordeur werd iedere feestganger op passende wijze ontvangen. Iedereen die aanwezig was kon beamen dat onze ‘special guest'  bij the Voice of Holland geen potten zou kunnen breken, maar de sfeer was er niet minder om. Een mooie opsteker voor de commissie die daardoor met energie en enthousiasme het volgende evenement kan gaan voor bereiden.

Tot schrijfs,

Theo van Tilburg