header-image-vb.jpg

Bericht van de voorzitter

21-1-2012  | 

Hoewel het weer buiten anders doet vermoeden, zitten we echt midden in de winterstop. Dat wil niet zeggen dat er geen activiteiten plaatsvinden. Er wordt volop gehockeyd, zowel in de zaal als op het kunstgras. Veel teams hebben het trainen even op een laag pitje staan, terwijl andere teams juist enthousiast doortrainen.

Afgelopen vrijdag was het door SIMOL georganiseerde ‘Trane met Tuite‘ feest.  Met een perfect optreden, waarbij inderdaad de  tranen in je ogen sprongen. Het was gezellig druk, maar een dergelijk gezellig feest verdient een grotere belangstelling. Ongetwijfeld heeft u al gehoord dat u iets gemist heeft. Dus wees attent, want in samenwerking met SIMOL en diverse commissies staan nog veel meer evenementen op stapel. Zorg dat u erbij bent!

Ook het bestuur zit niet stil in de winterstop. Afgelopen week heeft het bestuur weer vergaderd. Eén van de agendapunten daarbij was de aandacht voor het gedrag van onze leden en supporters. Het bestuur is geschrokken van het aantal gele en rode kaarten dat (jeugd)spelers van onze club dit zaalseizoen ontvangen. Dit past niet in de normen en waarden van de club en het bestuur zal dan ook gepaste maatregelen nemen als een speler of speelster van onze vereniging het boekje te buiten gaat. De arbitragecommissie zal binnenkort een bericht naar de leden doen uitgaan om zich te onthouden van commentaar op de wedstrijdleiding en zich in accommodaties van onze tegenstanders (en thuis!) te gedragen.

Het bestuur heeft ook besloten een kunstgrascommissie in te stellen. Het doel is om over een jaar kunstgrasveld 1 te vervangen. De commissie heeft als opdracht te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn die passen binnen onze ambities en betaalbaar zijn voor onze vereniging.

Naar aanleiding van de bespreking omtrent de vervanging van veld 1 is ook het beleid voor het spelen op het semi-waterveld weer eens onder de loep genomen. De capaciteit van de watertank is beperkt en sproeien brengt kosten met zich mee. De beheercommissie zal het ‘sproeibeleid' weer opnieuw onder de aandacht brengen en met de wedstrijdsecretaris regelen dat teams aangewezen worden die gebruik kunnen en mogen maken van het semi-waterveld.

Veld 3 kampt momenteel ook met een behoorlijk algenprobleem. Daarom zal het veld nog voor de start van de lentecompetitie een speciale reinigingsbeurt krijgen.

Verder heeft het bestuur stil gestaan bij een binnengekomen verzoek van één van onze leden. Het gebeurt regelmatig dat bezoekers en toeschouwers van onze vereniging een hond bij zich hebben. Op zich is daar niets mis mee. Belangrijk is dan wel dat honden aangelijnd zijn. Sommige mensen, waaronder ook kinderen, hebben traumatische ervaringen met een hond. Voor hen is een loslopende hond een potentieel gevaar. Dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. Het bestuur roept iedere hondenliefhebber dan ook op zijn of haar hond aangelijnd te houden, zodat alle bezoekers van de club zich prettig voelen. Overigens geldt in het clubhuis een verbod voor honden; de borden die daarop wijzen waren verdwenen, maar zullen weer opgehangen worden.

Dat was het weer voor deze keer,
Tot schrijfs,

Theo van Tilburg