header-image-vb.jpg

Bericht van de voorzitter

25-3-2012  | 
Soms is het lastig een goed voornemen ook daadwerkelijk consequent uit te voeren. Als voorzitter van de jeugdcommissie schreef ik wekelijks een stuk in clubblad. Onder de kop ‘Juni(s)ores' beschreef ik wat er zich (meestal uitsluitend) op zaterdag op onze hockeyvelden afspeelde. Het was in die tijd ook een goede gewoonte (zeg maar rustig afspraak) dat alle jeugdteams een wedstrijdverslag inleverden bij Dirk Braat. Zondagavond 7 uur moest het verslag binnen zijn en dan ging Dirk aan de slag om er weer een mooi clubblad van te maken. Op maandagmorgen werd het clubblad gestencild. (Dat woord vraagt om een toelichting want velen zullen niet eens weten wat het is. Een stencilmachine was de voorloper van de huidige kopieermachine. Je kopieerde toen niet , maar stencilde.....)

Wekelijks een column vullen was voor mij ook niet zo lastig want met drie spelende dochters was ik toch elke zaterdag op de club. Toen ik werd gevraagd voorzitter te worden nam ik mij dan ook voor regelmatig weer een bijdrage te leveren aan de nieuwsbrief. Helaas lukt het niet meer om dat iedere week te doen.

Goede communicatie is een belangrijk aandachtspunt van het bestuur. Om daaraan goed inhoud te geven blijkt soms heel lastig. Goed communiceren houdt niet in dat alles wat binnen de vereniging speelt aan iedereen wordt meegedeeld. Het belang van de vereniging, van individuele leden en van teams wordt steeds gewogen. Daarbij gaan we uit van het principe dat het ook niet alleen de verantwoordelijkheid is van commissies of bestuur maar ook dat leden hierin een (eigen) verantwoordelijkheid dragen.

Het schrijven van de wedstrijdverslagen vroeger was daarvan een mooi voorbeeld. Het werd van je verwacht, maar het droeg er ook aan bij dat het clubblad op maandagavond van de deurmat werd geplukt om als eerste te lezen. De invoering van de website heeft ervoor gezorgd dat we snel alle belangrijke informatie bij de leden kunnen brengen. Maar toch bekruipt me soms het gevoel dat het oude clubblad leden soms dichter bij elkaar bracht. De wedstrijdverslagen zorgden er immers voor dat het clubblad echt van de leden was. Nu vraag ik me weleens af of mijn stukjes wel gelezen worden. Als we af moeten gaan op de e-mails die binnen komen bij mij of het bestuur is dat maar zeer gering.

Je zou kunnen zeggen ‘geen bericht is goed bericht', maar als we de onderlinge betrokkenheid van belang achten past daar ook bij dat er ook informatie van leden naar commissies of bestuur gaat. Natuurlijk staan veel commissieleden vaak op of langs de velden en horen en zien veel, maar voor goede communicatie zijn altijd twee partijen nodig. Dus laat gerust vaker iets van u horen!

En nog een leuk weetje: deze week was onze vereniging uitgebreid in beeld bij de lokale omroep. Op Youtube is het filmpje over Jan Stoop, trainster Mariëlle Hoefnagels en hun MB4 terug te vinden (Tilburg Spreekt - Hockey Club Berkel-Enschot).
Het bracht onze vereniging weer op een positieve manier voor het voetlicht.

Dat was het weer voor deze keer,

Tot schrijfs,
Theo van Tilburg