header-image-vb.jpg

Bericht van de voorzitter

3-6-2012  | 
In mijn vorige bericht maakte ik gewag van mijn voornemen om regelmatiger een stukje te schrijven voor ‘op de website'. Dat had ik beter niet kunnen doen, want van mijn goede voornemens is de afgelopen periode weinig terecht gekomen. Deels door privé-omstandigheden , maar voornamelijk door drukke werkomstandigheden heb ik even gas terug moeten nemen wat betreft het hockey-gebeuren. Zelfs de bestuursvergadering moest ik aan mij voorbij laten gaan.

Nu heb ik echter wel een mooie aanleiding om vandaag dit stukje te schrijven. Als ik me niet vergis staat onze vereniging voor een historische gebeurtenis. Heren 2 staat op het punt kampioen te worden van de reserve overgangsklasse. Dit zou inhouden dat zij komend jaar uit mogen komen in de reserve hoofdklasse. Zo ver ik kan nagaan is dat nog nooit voorgekomen in onze vereniging. Het is in ieder geval een prestatie van formaat! De reserve hoofdklasse is het hoogste niveau dat reserve teams kunnen bereiken.

Kampioen worden heeft altijd een extra dimensie, dat geldt voor ieder team op elk niveau. Wat dat betreft bevindt heren 2 zich in goed gezelschap. Dames 4 en heren 6 lijken het kampioenschap al binnen te hebben. Ook bij de jeugd kunnen we een aantal kampioenen verwelkomen. JB1, JC2, MB4, MC3, MC6 en MD2 lijken het kampioenschap al veroverd te hebben. MA1, MB1, MB3 en MB5 lijken op de laatste speeldag nog goede kansen te hebben. Het wordt dus nog een spannende strijd, komende week. Ongetwijfeld zullen ook de zestallen en achttallen teams goede resultaten hebben geboekt, maar het is beleid van de KNHB om dat niet bij te houden, dus ik weet dat ook niet.

Kampioen worden blijft voor ieder team altijd een hoogtepunt, waarop jaren later meestal met veel plezier terug wordt gekeken. Wat vaker winnen dan verliezen maakt een wedstrijd toch altijd leuker. Kampioen worden is wat dat betreft de slagroom op de taart. Aanstaande zaterdag zullen de jeugdkampioenen gehuldigd worden door de jeugdcommissie en we hopen dat ook de laatste teams die dag hun slag kunnen slaan. Wordt de wedstrijd Nederland - Denemarken nog leuker.....!

Volgende week zondag zult u mij, en ik hoop nog vele clubgenoten, in Breda vinden. Om half twee treedt dan heren 2 aan tegen PUSH. Bij een gelijkspel of overwinning zijn ze kampioen ongeacht het resultaat van hun tegenstrever. Ik hoop dat zij na de wedstrijd terug zullen keren naar de club alwaar ze samen met de andere kampioenteams ongetwijfeld een mooi feestje zullen bouwen. Het zou een mijlpaal zijn in de geschiedenis van de club en zoals gezegd een prestatie van formaat!

Ik wil in ieder geval alle teams die al kampioen zijn van harte feliciteren en hoop dat er komend weekend nog een paar teams bij komen. Heren 2 in het bijzonder wens ik natuurlijk een prachtige overwinning.

Ik hoop velen van u te kunnen begroeten langs de lijn komende week om hun favoriete team aan te moedigen.

Dat was het weer voor deze keer,
Tot schrijfs,

Theo van Tilburg