header-image-vb.jpg

"Jeugdraad" MHC Berkel ‰ÛÒ Enschot

15-6-2012  | 
Waar staat de "Jeugdraad MHC Berkel Enschot" voor:

De "Jeugdraad MHC Berkel Enschot" zorgt ervoor dat de jeugd kan meedoen, meedenken en meebeslissen over alles wat belangrijk is voor de jeugdspelers binnen de vereniging MHC Berkel Enschot.
De "Jeugdraad MHC Berkel Enschot" is een onafhankelijk en dynamisch advies- en inspraakorgaan en kan gevraagd, maar ook ongevraagd advies geven over allerlei onderwerpen die met de jeugdspelers te maken hebben.
Daarnaast organiseert de "Jeugdraad MHC Berkel Enschot" verschillende activiteiten en projecten en houdt zich op de hoogte van wat er bij de jeugd speelt om hen op een goede wijze te kunnen vertegenwoordigen.

Samenstelling "Jeugdraad MHC Berkel Enschot":
De "Jeugdraad MHC Berkel Enschot" bestaat uit maximaal 6 leden zijnde vertegenwoordigers van de leeftijdsgroepen: A, B en C jeugd en bestaat uit meisjes en jongens.
Een vertegenwoordiger van de jeugdcommissie heeft als aandachtsgebied de "Jeugdraad MHC Berkel Enschot" in het pakket en zal de "Jeugdraad MHC Berkel Enschot" optimaal faciliteren door het bijwonen van overleggen, voorzien van informatie en ondersteunen in de organisatie van de "Jeugdraad MHC Berkel Enschot".
Binnen de "Jeugdraad MHC Berkel Enschot" wordt een voorzitter en een secretaris gekozen.

Lid worden van de "Jeugdraad MHC Berkel Enschot":
Je kunt lid worden door je op te geven bij de "Jeugdraad MHC Berkel Enschot" of bij de coördinator van de jeugdcommissie.

Werking van de "Jeugdraad MHC Berkel Enschot":
De "Jeugdraad MHC Berkel Enschot" komt tenminste 4 keer per jaar samen. De "Jeugdraad MHC Berkel Enschot" komt samen in het clubhuis van MHC Berkel Enschot. In beginsel start de "Jeugdraad MHC Berkel Enschot" voor een proefperiode van 2 jaar. Na het eerste jaar en aan het einde van de proefperiode wordt geëvalueerd welke zaken goed lopen of beter kunnen en wat de toegevoegde waarde is van de "Jeugdraad MHC Berkel Enschot" voor zowel de doelgroep als voor de club. Na deze periode wordt besloten of, en zo ja hoe, wordt doorgegaan met de "Jeugdraad MHC Berkel Enschot".

Tips voor leden van de "Jeugdraad MHC Berkel Enschot":
1. De "Jeugdraad MHC Berkel Enschot" moet de hele jeugd van de club vertegenwoordigen, zorg dus voor een vertegenwoordiger uit verschillende teams
2. Probeer als "Jeugdraad MHC Berkel Enschot" de evenementen te organiseren die de jeugd, maar ook jullie zélf, leuk vinden! Doe het in goed overleg met bestuur & commissies en kijk zo hoe je steeds kunt blijven groeien
3. Zorg voor een goede, positieve begeleiding/ coach 
4. Verdeel de rollen binnen de "Jeugdraad MHC Berkel Enschot" (iemand is voorzitter, penningmeester en secretaris en spreek af wie wat wanneer doet)
5. Geduld, neem kleine stappen en win zo eerst vertrouwen
6. Gebruik de "Jeugdraad MHC Berkel Enschot" ook om de kloof tussen de oudere jeugd en de jonge senioren te verkleinen
7. Zorg voor een goed contact met het bestuur en betrokken commissies, daarmee win je vertrouwen
8. Zorg ervoor dat je leert van wat je organiseert, bespreek na afloop wat er goed is gegaan en een volgende keer beter kan
9. Blijf altijd ontwikkelen (jeugdraad dat stilstaat = jeugdraad dat doodgaat), kijk naar nieuwe evenementen, nieuwe mogelijkheden en verbeteren van bestaande evenementen
10. Zorg voor je eigen opvolging, er zullen mensen afscheid nemen van het "Jeugdraad MHC Berkel Enschot" dus zorg dat je dáárvoor alweer nieuwe mensen hebt opgeleid
11. Wissel ervaringen uit met jeugdraden van andere clubs en met de KNHB
12. Laat je horen en laat je zien! De "Jeugdraad MHC Berkel Enschot" is een belangrijk onderdeel van de verenging. Dus wees aanwezig op ALV's en feesten en laat je stem horen in de nieuwsbrief, op facebook en op de website van de club.