header-image-vb.jpg

Teamsamenstelling mini's

16-6-2012  | 

Onder de tab mini's is de nieuwe teamsamenstelling terug te vinden. Onderstaande teams betreft de nieuw samengestelde miniteams voor het seizoen 2012-2013. 

Voor M8E1-M8E4 geldt het volgende: de meisjes die afgelopen seizoen in een M6E1-M6E5 speelden, zullen vanwege hun leeftijd volgend seizoen in een 8-tal spelen. Wij proberen 10 kinderen per 8-tal te plaatsen, zodat er ook voldoende gewisseld kan worden. We kunnen er dus ook niet omheen om de teamsamenstelling te veranderen. Daarbij hebben we gekeken naar wedstrijden, de gezamenlijke training van 29 mei jl waarbij we de kinderen ten opzichte van elkaar goed hebben kunnen vergelijken, maar ook input van de trainers en coaches hebben we gebruikt om tot deze teamsamenstelling te komen. Wij realiseren ons goed dat het onmogelijk is om iedereen tevreden te stellen. 

Voor J8E1-J8E2 geldt het volgende: kinderen geboren tussen 1-10-2002 en 30-9-2003 moeten volgens de regels van de KNHB doorstromen naar een 8-tal. Gezien het aantal jongens in deze leeftijdsgroep zijn wij genoodzaakt de teams aan te vullen met jongens die een jaar jonger zijn. 

Voor M6E1-M6E3 geldt het volgende: de teams met kinderen die afgelopen seizoen in M6E6-M6E8 speelden hebben we zoveel als mogelijk in tact proberen te houden. Echter hebben er een aantal kinderen opgezegd en hebben we nieuwe kinderen erbij gekregen. Enkele teams hebben daarom een nieuwe samenstelling.

M6E4 / M3F1-M3F2 / J6E1 / J3F1: Het meerendeel van de kinderen in deze teams zijn vorig seizoen gestart als trainende mini en hebben een half seizoen in een 3-tal gespeeld. Ook hier zijn een aantal veranderingen doorgevoerd. Allereerst zijn een aantal kinderen op leeftijd doorgegaan naar M6E2 en M6E3. Ook hebben een aantal kinderen opgezegd. Daardoor moesten wij de teams gedeeltelijk hergroeperen. In samenspraak met de trainers en KNHB is besloten dat één jongens- en één meisjes F3 team na de zomervakantie start als 6-tal. Wij menen dat deze groep technisch en mentaal toe is aan meer uitdaging in competitieverband. Voor de overige 3F teams geldt dat er in oktober wordt bekeken of zij in deze samenstelling na de herfstvakantie of na kerstvakantie als 6-tal verder zullen gaan. Wij menen dat zij gebaat zijn met een wat langere aanloop, waarbij zij zich technisch en mentaal verder kunnen ontwikkelen. De groep trainende mini's zullen na de winterstop als 3F team van start gaan.

KNHB Poule Indeling: Wij hebben de mini teams opgegeven bij de KNHB voor de herfstcompetitie 2012. Hoewel het bij de mini's onbelangrijk is hoe hoog zij in de competie eindigen, is het natuurlijk wel belangrijk dat winnen en verliezen in balans is. Teams worden bij de KNHB in poules ingedeeld op sterkte. Na de herfst wordt bekeken of de opgegeven poule indeling klopt. Teams die alles verliezen of juist alles winnen worden na de herfst in een andere poule geplaatst. 

We hebben in ieder geval ons uiterste best gedaan om de kinderen in een leuk evenwichtig team te plaatsen. 

Zijn er nog dringende vragen over de teamsamenstelling, dan kun je deze tot 21 juni a.s. 18:00 uur mailen naar [email protected].

Technische Commissie