header-image-vb.jpg

MD2 vierde van Zuid Nederland!!!!!

16-6-2012  | 

Vanochtend mochten we afreizen naar Vlijmen voor de Zuid Nederlandse kampioenschappen.
Vlijmen hoor ik u zeggen ja die locatie met de 2 matige zandvelden is niet echt een locatie waar je direct aan denkt bij een dergelijk kampioenschap.

Tijdig reisde we af naar Vlijmen om zelf in alle rust de velden te aanschouwen alvorens we in ronde 2 tegen de MD1 van Berlicum mochten aantreden.
Berlicum was een tegenstander die we zouden moeten kunnen hebben aldus onze beide coaches en dat bleek geen loze uitspraak. De start was wat slap van onze zijde en de 0-1 kon niet uitblijven. De mentale weerbaarheid van dit TEAM is echter eerder geroemd door begeleiding / ouders en tegenstanders.
Ook nu kon hier weer een beroep op worden gedaan en nadat Simone weer een strafcorner hard had binnen geschoten en Tess van heel dichtbij de 2-1 intikte leken de woorden van onze beide coaches waarheid te worden.
Jammer dat we kort voor tijd even niet goed stonden en de 2-2 helaas een feit bleek.

Snel de boel weer op orde krijgen en dan met VEEL ENERGIE Den Bosch bestrijden. In een oefenwedstrijd waren we al eens weggetikt door deze dames en deze vervelende ervaring zat blijkbaar erg diep bij onze dames.
We stonden erbij en keken ernaar en dat is nu iets wat je juist niet zou moeten doen....
4-0 verlies en zwaar teleurgestelde gezichten op en rondom het veld als gevolg.

Een pittig gesprek met elkaar zorgde ervoor dat we als 1 TEAM de driepunten wilde gaan pakken tegen Weert.
Mocht dit ons lukken dan waren we afhankelijk van het resultaat op het andere veld of nog mochten aantreden voor plaats 3/4.
Onze coaches van vandaag hadden het idee opgepakt om met liefst 4 spitsen te beginnen om 1 of meerdere doelpunten te forceren.
Na ruim 10 minuten maakte Roos ook haar doelpunt op dit toernooi en stond de 1-0 op het bord. We kregen vele kansen op meer maar faalde in de afronding door verkeerde keuzes bij de afwerking.
Toen we even niet bij de les waren werd de onverdiende 1-1 binnen geslagen.
Een verdediging met maar 2 speelsters en een versterkt middenveld met 4 speelsters moesten naast de 4 aanvallers zorgen dat we nog iets zouden kunnen forceren.
In het laatste fluitsignaal kregen we nog een strafcorner te nemen die door Simone tot een doelpunt werd gepromoveerd en de 2-1 was een feit.

Snel naar de kantine om te luisteren of deze overwinning ons alsnog naar de wedstrijd om de 3de en 4de plaats zou leiden.
En ja hoor we mochten nogmaals aantreden en wel tegen onze vriendinnen van Were DI.
Deze dames hadden onze MD1 reeds 2x maal ruim aan de kant gezet dus we waren gewaarschuwd.
We hadden maar 10 minuten rust tussen wedstrijd 3 en 4 maar dat mocht de pret niet drukken.
Het werd een ware slijtageslag want onze dames waren in wedstrijd echt tot het gaatje gegaan om de vervelende oorwassing door Den Bosch weg te spoelen.
Balbezit was voor Were Di zonder dat daar echt veel kansen uit ontstonden naast de 5 strafcorners die zij kregen te nemen.
Zoals zo vaak krijg de tegenstander altijd 1 kans en die kwam er ook deze wedstrijd. Jammer dat we faalde bij de grootste kans van de wedstrijd....

Shoot outs moesten beslissen aldus de afvaardiging van de hockeybond en zo geschiedde.
Na 5 pogingen was de score 3-3
Valerie top sliding bij poging 4 van Were Di jammer dat de coach van Were Di de regels niet kende wat betreft shoots-outs.
In poging 6 werd gescoord door Were Di en miste wij helaas.

De 4de plaats in een gezelschap van 8 op het kampioenentoernooi van 1ste klassers is een TOPPRESTATIE zeker als je beschouwd dat we in september 2011 gestart zijn met elkaar in de 2de klassse.

Nog 2 trainingen de komende week om in een ontspannen omgeving even afscheid van elkaar en van de trainers en begeleiding te nemen.

Jullie waren een fantastisch TEAM met een prima BELEVING en daardoor hebben jullie het erg ver geschopt met zijn allen. Nu waaien jullie allemaal uit naar verschillende TEAMS binnen onze club met al de herinneringen van afgelopen jaar in je achterzak.

Ouders die ons hebben gesteund dank want zonder jullie hadden we dit niet kunnen doen.
Speciale dank voor Marcel en Werner die ons ook op het veld vaak uit de brand hielpen met het strak leiden van verschillende wedstrijden.

Onze sponsors Dracosailing in Kroatie / Vekopak in Tilburg / Etienne's warnteservice en GMS Verbund in Koln.
Ook met onze sponsors vormde we een bont gezelschap wat zijn effect niet heeft gemist op onze dames.

Bedankt voor een FANTASTISCH JAAR!!!

Gr.
De hockeyreporter