header-image-vb.jpg

Maatschappelijke stage

27-6-2012  | 

Een maatschappelijke stage is een stage voor scholieren in het voortgezet onderwijs. Vanaf het schooljaar 2011 - 2012 is de maatschappelijke stage verplicht voor alle middelbare scholieren. Door vrijwilligerswerk te doen, maken jongeren kennis met het dragen van verantwoordelijkheid voor maatschappelijke belangen. Waar reguliere stages vooral beroepsvormend zijn, hebben maatschappelijke stages vooral karaktervorming tot doel en het is goed voor de persoonlijke ontwikkeling van de student.

Het aantal uren wordt bepaald door de school.

De maatschappelijke stage houdt in dat jongere vrijwilligerswerk doen tijdens hun middelbare schoolperiode. Een maatschappelijke stage is een stage voor scholieren in het voortgezet onderwijs in Nederland. Door vrijwilligerswerk te doen, maken jongeren kennis met het dragen van verantwoordelijkheid voor maatschappelijke belangen. Waar reguliere stages vooral beroepsvormend zijn, hebben maatschappelijke stages vooral horizonverbreding tot doel en het is goed voor de persoonlijke ontwikkeling van de student.

Mixed Hockey Club Berkel-Enschot biedt leerlingen de mogelijkheid om hun maatschappelijke stage bij de hockeyclub in te vullen. Er zijn diverse en verschillende typen stageplaatsen beschikbaar.  Je kunt je inschrijven voor meerdere maatschappelijke stages.

Maatschappelijke stages

 

Training geven aan de jongste jeugd

Klik hier

Organiseren van evenementen

Klik hier

Fluiten van hockeywedstrijden

Klik hier

Opruimploegen bij toernooien

Klik hier

 

Contactpersoon  Maatschappelijke stages

Esli Wessels [email protected]