header-image-vb.jpg

Bericht van de voorzitter

26-8-2012  | 
Om op tijd gereed te zijn voor een nieuw seizoen moet er altijd veel gebeuren. Met name de Technische Commissie en de Jeugdcommissie beleven drukke tijden. Al voor het zomerreces zijn ze druk in de weer om voorbereidingen te treffen en zo vlak voor de start van de competitie moet er nog veel geregeld worden. Kortom in korte tijd wordt er veel werk verzet. Deze commissies verdienen dan ook alle lof, maar helaas moeten we constateren dat ze die niet altijd krijgen. Het is triest te ervaren dat getwijfeld wordt aan objectiviteit en zelfs aan integriteit. Terwijl ze zich toch inspannen om alles goed te regelen, soms tot in de late uurtjes. Natuurlijk gaan er soms zaken mis en dat mag best benoemd, maar het is treurig te merken dat daarbij soms een toon gebruikt wordt die alle normale omgangsvormen te boven gaat.

Laten we ook niet vergeten dat de club bestaat bij gratie van vrijwilligers. Het idee van een vereniging is dat je de contributie gebruikt voor de echte kosten, en de rest van het werk samen doet. Steeds vaker bemerk ik een gevoel van ‘ik betaal, dus ik heb recht op..' Dat is jammer, want zonder onbezoldigde hulp van leden en ouders van leden zou de club niet kunnen bestaan. Daarom mijn oproep om gerust te komen met vragen ten aanzien van beleid en beslissingen, maar ook eens na te denken of er je persoonlijk een bijdrage kunt leveren. Je hoeft echt geen verstand van hockey te hebben om iets nuttigs te kunnen doen bij de club. En het is vaak nog gezellig ook, met z'n allen werken voor een gezamenlijk doel.

Voor enkele teams is de TC in samenwerking met JC nog op zoek naar trainers en coaches. We hopen en rekenen daarbij op steun van leden en ouders van jeugdleden. Ook goede tips zijn van harte welkom. De TC zal alles in het werk stellen om de problemen op te lossen en teams op de hoogte te brengen.

Deze week heeft het bestuur ook weer vergaderd. Een vooruitblik op de Algemene Ledenvergadering van 26 september, met daarin de contributievoorstellen. Zoals al voor de zomer gemeld ontkomen we voor het eerst in jaren niet aan een (geringe) algemene verhoging van de contributie. Daarnaast zullen we, zoals eerder gemeld, ook voor de 1e lijns teams een extra contributieverhoging doorvoeren. Gedacht wordt aan een extra bijdrage van € 35,-. In de komende bestuursvergadering zal de penningmeester de begroting voorleggen aan het bestuur. Tijdens de ALV zal de begroting dan voorgelegd worden aan de leden.

Belangrijkste motivatie voor deze verhoging is het feit, dat we moeten constateren dat voor deze teams toch vaak extra faciliteiten beschikbaar zijn. Terwijl we ernaar streven voor iedereen passende faciliteiten te creëren, blijkt dat in de praktijk lastig. Dankzij de standaardteams genereren we vaak wel behoorlijke sponsorinkomsten, maar dat is niet altijd de reden. De sponsorcommissie vindt ook vaak gehoor bij leden of bedrijven die onze vereniging als geheel een warm hart toedragen.

Ook Simol heeft een geringe verhoging van de barprijzen aan moeten kondigen. Grondstofprijzen zijn gestegen en ook de BTW gaat omhoog.

Binnenkort hopen we ook de aanbesteding voor het nieuwe kunstgrasveld af te ronden. In samenspraak met de Stg. Heuneind moeten we een keuze te maken voor de vervanging van veld 1. Aan het einde van het seizoen wordt dit veld voorzien van een nieuwe toplaag.

Afgelopen zaterdag is hard gewerkt door een grote groep trimhockeyers om het verblijf op de club nog aangenamer te maken. Nieuwsgierig? Kom maar eens snel een kijkje nemen! Het bestuur bedankt hen van harte voor het geweldige resultaat van hun inspanningen!

Over een paar weken begint weer de competitie, voor die tijd hoop ik weer van me te laten horen.

Tot schrijfs,

Theo van Tilburg