header-image-vb.jpg

15 aandachtspunten begeleiding mini's

29-8-2012  | 

  1. De Minicommissie van de thuisclub is verantwoordelijk voor de goede gang van zaken bij en rondom de wedstrijden op hun complex. U bent dus verplicht de aanwijzingen van deze Minicommissie op te volgen.
  2. Als u te laat komt, wordt uw wedstrijd ingekort als de veldenplanning van de thuisclub dit vereist. Wees dus op tijd aanwezig met uw team.  
  3. Indien er verschillende mini wedstrijden op één veld gespeeld worden, mag er op een gemeenschappelijke zijlijn alléén van elk team een begeleider staan. Andere begeleiders + reserves bevinden zich aan de doelzijde. 
  4. Bij mixed teams die in een meisjespoule spelen, mogen maximaal 2 jongens tegelijkertijd aan de wedstrijd meedoen. Één jongen in het doel + twee in het veld kan dus niet.
  5. Overleg vóór de wedstrijd altijd even met de spelleider(s) en de andere coach. Een coach is het niet toegestaan tijdens het spel het veld te betreden. Wel mag hij bij de spelleiding een "time-out" aanvragen.
  6. Selfpass mag bij 6-tallen en 8-tallen
  7. De driedoelpuntenverschilregel voor 3-tallen, 6-tallen en ook voor 8-tallen luidt als volgt: Meteen nadat er een verschil van drie doelpunten is ontstaan, moet de sterkste partij bij haar aanval minstens 4x overspelen op de helft van de zwakste partij in het gebied tussen middenlijn en achterlijn alvorens op het doel te mogen schieten. Zodra de bal tijdens die aanval door een verdediger met de stick wordt aangeraakt begint het tellen opnieuw. Wordt het verschil weer twee doelpunten, dan wordt de regel buiten werking gesteld. Op het moment dat het verschil opnieuw drie doelpunten wordt, gaat de regel weer in. Deze regel is verplicht en heeft dus géén vrijblijvend karakter.
  8. Afspraak slaan/pushen: 3-tallen en 6-tallen alleen pushen, vanaf de 8-tallen mag er ook geslagen worden. Flatsen is geen slaan en dus toegestaan (behalve de backhandflats)
  9. De backhandflats is bij 3-tallen, 6-tallen + 8-tallen niet meer toegestaan. Deze slag levert teveel gevaar op. Ook alle andere vormen van gevaarlijk spel (o.a. sticks) zijn verboden.
  10. Zowel bij de 6-tallen als bij de 8-tallen kan een strafbal gegeven worden.
  11. Bij 6-tallen is 7 tegen 7 spelen en bij 8-tallen 9 tegen 9 spelen niet toegestaan.
  12. De breedte van een mini doel is 3.66 meter.  
  13. De spelleiding heeft altijd gelijk. Ook bij uitwedstrijden!
  14. Na afloop van de wedstrijd bedankt iedereen iedereen.
  15. Spoor uw team aan tot sportiviteit en neem maatregelen als uw spelers zich misdragen. Het is van groot belang dat normen en waarden bij het Mini hockey in acht worden genomen.