header-image-vb.jpg

Bericht van de voorzitter

15-9-2012  | 


Zondag 16 september.

Onder het genot van een drankje  en zittend in de prachtige nieuwe terrasmeubels lijkt het nieuwe seizoen weer soepel van start gegaan. De mooie overwinningen van Heren 1 en Dames 1 dragen daaraan deze zondag zeker bij. Dat ook Heren 2 in de reserve hoofdklasse al twee overwinningen geboekt heeft mag daarbij zeker niet onvermeld blijven.

Toch is het seizoen niet zo vlot gestart als we gehoopt hadden. Na enkele jaren van toename van het aantal seniorenteams moeten we nu constateren dat het aantal teams afgenomen is. Ook bij de jongste jeugd zien we een afname. Een ontwikkeling die het bestuur vanzelfsprekend zorgen baart.

Het bestuur zal hieraan de komende maanden aandacht besteden en trachten om samen met de betreffende commissies deze tendens te stoppen en om te buigen. Maar mede door deze teruggang ziet het bestuur zich genoodzaakt de contributie te verhogen. Daarover heb ik al eerder bericht gedaan.

Ondanks alle inspanningen zijn we er ook nog niet in geslaagd voor alle teams de juiste training, trainer en of coach te vinden. Er is dus nog steeds veel werk aan de winkel.

In de bestuursvergadering van afgelopen week stond niet alleen de komende ALV en de daarin aangekondigde begroting en contributievoorstel op de agenda. Tjerko Verhaak, voorzitter van de arbitragecommissie, liet ons weten dat hij zijn functie neerlegt. Tjerko is vorig jaar toegetreden tot het bestuur. Door een hardnekkige blessure, waardoor hij zelf niet aan hockeyen toekomt, en het aanvaarden van een andere baan, ziet hij zich gedwongen zijn functie nu al neer te leggen. Door de gewijzigde omstandigheden is hij veel minder aanwezig op de hockeyclub dan hij zelf graag zou zien. Deze week zal het bestuur overleggen met de arbitragecommissie om na te gaan hoe we de vacature kunnen invullen. We hopen tijdens de ALV de leden hierover verder te informeren. In ieder geval wil ik namens het bestuur Tjerko bedanken voor de inzet voor de vereniging.

Binnenkort zal het bestuur (in samenspraak met de stg. Heuneind) een beslissing moeten nemen over de vervanging van veld 1. Gezien de ontwikkelingen is daarbij natuurlijk ook de kleur van het veld onderwerp van gesprek. Blauw lijkt na de Olympische Spelen een voor de hand liggende keuze. Na een bezoek aan het veld hockeyclub Goirle denk ik daar echter toch wel veel genuanceerder over.

Over smaak valt niet te twisten, maar de blauwe kleur viel me erg tegen. Als ik dan ook verneem dat het voor de gebruikers niet heel veel uitmaakt en alleen bij televisie registratievoordelen heeft is mijn twijfel flink toegenomen. Hier zal ongetwijfeld nog flink over gediscussieerd worden.

Waarschijnlijk zal dit mijn laatste stukje zijn voor de komende ALV.  Het bestuur hoopt veel leden te ontmoeten op de ALV. Alle leden hebben vorige week een uitnodiging ontvangen en op de website zal tijdig alle relevante informatie gepubliceerd staan.

Tot schrijfs, of tot bij de ALV

Theo van Tilburg