header-image-vb.jpg

Bericht van de voorzitter

24-11-2012  | 

De laatste speeldag van de herfstcompetitie zit er weer op. Met overwinningen voor heren 1 en dames 1 was het een mooie afsluiting van de eerste seizoenshelft. Beide teams moesten diep gaan om de punten in huis te houden. Het geeft beide teams waarschijnlijk een goed gevoel om de accu op te laden in de winterstop. Even geen hockey en dan er weer vol tegen aan. De weersomstandigheden waren vandaag zo dat een winterstop ook geen straf is. Een harde, koude  wind maakte het tot een gure dag.

Dames 2 gaat steeds beter spelen, maar moest vandaag toch nog de meerdere erkennen in de koploper MOP. Toch kunnen zij met hun nieuwe coaches met vertrouwen de winterstop ingaan. Heren 2 blijft verbazen. Ze handhaven zich ogenschijnlijk met gemak in de reserve hoofdklasse.  Het blijft een prestatie van formaat voor team, coaches en trainers. Ook bij de jeugdteams zijn weer diverse knappe teamprestaties geleverd. In de winterstop zal de competitie-indeling er daarom weer anders uitzien.

Volgende week begint de zaalcompetitie voor veel teams. Helaas kunnen we door beperkte zaalcapaciteit in Berkel-Enschot en omgeving nog steeds een beperkt aantal teams inschrijven. Hopelijk lukt het om dat de komende jaren uit te breiden. Daarbij zijn we ook afhankelijk van veel vrijwilligers, voor de organisatie, om te fluiten en natuurlijk ook om te coachen.

Voor het bestuur betekent de winterstop geen ‘stille' periode. Zo moet bijvoorbeeld de beslissing over de vervanging van kunstgrasveld 1 worden genomen om tijdig alles gereed te hebben om het veld in de zomerstop te kunnen vervangen. Aanstaande woensdag presenteert het bestuur, in samenwerking met de kunstgrascommissie, de belangrijkste overwegingen die meespelen bij de beslissing. Wil je dus weten wat het bestuur van belang acht, kom dan a.s. woensdag naar het clubhuis.

Henk Vlielander heeft inmiddels zijn eerste bestuursvergadering achter de rug en heeft de plannen van de Arbitragecommissie aangaande de winterstop gepresenteerd. Ook de AC zal van zich laten horen deze winterstop. Voorbeeld daarvan is onder meer de e-learning cursus voor arbiters. De hockeybond gaat gebruik maken van de moderne middelen om de leden tegemoet te komen bij het behalen van een scheidsrechtersdiploma. Maar de AC heeft nog meer in petto, ongetwijfeld hoort u daar binnenkort meer van.

Volgende week organiseert de evenementencommissie weer een AB disco. De kaarten waren in korte tijd uitverkocht. Voor de jongste jeugd is weer geregeld dat Sinterklaas langs komt. Kortom veel activiteiten lopen door in de winterstop, zodat we ons af kunnen vragen of er wel echt sprake is van een stop.

Geen competitie betekent echter wel, dat de nieuwsbrief wat minder vaak verschijnt, dus ook uw voorzitter zal waarschijnlijk wat minder vaak een bericht sturen. Dus mocht ik voor de feestdagen geen bericht meer sturen dan wens ik iedereen alvast fijne feestdagen en een gezellige maand.

Tot schrijfs,
Theo van Tilburg