header-image-vb.jpg

Topsportklas tophockey + studie

19-1-2013  | Beste hockeytalenten uit de D-selectie en ouders/verzorgers,

De meeste van jullie staan binnenkort voor een belangrijke keuze; Wat ga ik doen na de basisschool, naar welke middelbare school ga ik. In samenwerking met het Koning Willem ll College krijgen hockeytalenten de mogelijkheid om hun talent optimaal te ontwikkelen en tegelijkertijd een goede studie in het voortgezet onderwijs te kunnen volgen. TophockeyTilburg.nl verzorgt de trainingen voor de hockeyers van de Topsportklas. Een leuke groep zeer gemotiveerde jongens en meisjes uit (D) C en B selectieteams trainen samen om hun hockey talent verder te ontwikkelen. Deelnemen aan de Topsportklas is mogelijk voor hockeytalenten die zich verder willen ontwikkelen richting de topsport. In principe hoef je hiervoor niet te hockeyen bij HC Tilburg en kun je blijven hockeyen bij jouw eigen club.

Het Koning Willem ll College biedt voor de sportklas een aangepast lesrooster om extra sporten mogelijk te maken. De sportklas hockeyers traint, naast de reguliere teamtrainingen, twee keer per week anderhalf uur op de accommodatie van HC Tilburg en hebben een uur hockey of topsporttheorie per week op school. Om voldoende aandacht aan de studie te kunnen besteden worden er twee studieuren ingeroosterd waar leerlingen worden begeleid in het maken en plannen van het huiswerk en het leren voor toetsen.

De focus bij de trainingen van de sportklas ligt op verbetering van de techniek en individuele aandacht. Verbetering van de techniek zorgt voor individuele verbetering en is nauwelijks extra belastend, waardoor de extra trainingen goed samen gaan met en aanvullend zijn op de teamtrainingen.

Hoe verloopt de aanmelding?
Je meldt jezelf aan bij TophockeyTilburg.nl, waar je beoordeld zult worden op het hockeytechnisch gedeelte en jouw drive om de Topsportklas te volgen. Zodra je bent geselecteerd door TophockeyTilburg.nl meld je jezelf aan bij Het Koning Willem ll College via de gebruikelijke toelatingsprocedure. Bij je inschrijving toon je aan dat je bent geselecteerd door TophockeyTilburg.nl of dat je een LOOT-status hebt.

Als jij interesse hebt om jouw hockeykwaliteiten te verbeteren binnen een enthousiaste en gemotiveerde groep, dan kun jij je aanmelden of eventuele vragen stellen via [email protected] ter attentie van Huub van Berkel. Aanvullende informatie kun je ook vinden op de site van TophockeyTilburg.nl of op Willem2.nl onder Groep 8 en Brugklas Muz.sport. Binnenkort kun je uitgenodigd worden voor een proeftraining. Vraag hiervoor per mail een aanmeldformulier aan. Ook bij deze training zal er voor jullie of jullie ouders de gelegenheid zijn om vragen te stellen.

Veel succes met jouw belangrijke keuze.

Groeten,
Huub van Berkel

TophockeyTilburg.nl