header-image-vb.jpg

Veteranen C in Barcelona

20-3-2013  | 

Veteranen C ging een weekendje hockeyen, in Barcelona, 8, 9 en 10 maart. We waren uitgenodigd door collega-veteranen van de hockeyclub van Terrassa, een provinciestad vlak bij de miljoenenstad. Gereisd werd met behulp van een Transavia vlucht vanaf Eindhoven op vrijdagmiddag. De retourreis stond berekend op zondagmiddag, meteen na de lunch na de tweede van de te spelen wedstrijden.

Onze drie pensionado's mochten er een lang weekje van maken, met de auto via mooie streken en steden in Frankrijk. Helaas moest Topo door omstandigheden afzeggen. Hij werd overigens dagelijks via skype en digitale prentjes op de hoogte gehouden van de belevenissen in Frankrijk, door de twee andere oudjes. Die belandden op terugweg uiteindelijk in de inmiddels beroemde sneeuwhopen van Noord-Frankrijk, en hadden veel moeite om vanuit Reims de weg terug naar het Berkelse af te glijden.

Zestien middelbare leeftijdgenoten, door wol en leeftijd geverfd, zou je zeggen; en toch liep de spanning naar het vertrek redelijk op: die was onzeker over mee te nemen bagagegewicht, hij over verzameltijden en vertrektijden, een derde weer over sticks en keeperspullen in bagageruimten, of over autovervoer naar en van het vliegveld: er werd over en weer veel gemaild in de week vóór de reis! Maar Topo was present bij het vertrek vanaf de Druiventros, en kon iedereen geruststellen: alles ging vast goed gaan!

We verbleven in Terrassa, in het hockeycomplex, Olympisch in 1992, en sliepen in slaapkamers voor vier, als geheel leken ‘t wel containers, was onmiddellijk de conclusie. Stel je 's nachts maar een lange gang voor: pal langs een viertal slaapkamers, alles gescheiden door licht-kartonnen muren, van waaruit een bont koor van aangeschoten snurkers klinkt. Het was een samenzang die enkelen uitlokte om met matras onder de arm, een ander, rustiger plekje op te zoeken, voorbij het einde van de gang. We waren te gast bij de club, aten (en dronken veel) in het luxe, restaurantachtige paviljoen, en speelden zoals gezegd twee wedstrijden. Wij leverden de twee scheidsrechters van wie er één daadwerkelijk in actie kwam zodat de ander kon filmen en fotograferen.

De wedstrijden? De vraag in de voorbereiding, vanuit Terrassa, hoeveel oud-internationals wij van onze kant in de gelederen hadden, had ons moeten waarschuwen: we kregen twee keer klop, beide keren van een team waarin technisch vaardig werd gehockeyd, met snelle spelers die effectief en beweeglijk opereerden. Gezegd moet worden dat het resultaat van vrijdagavond flink gedrukt werd doordat in het team van Terrassa enkele spelers van hun heren 1 moesten meespelen die zondagmiddag een beladen wedstrijd tegen Real Madrid voor de boeg hadden. Zo´n beetje om het kampioenschap van Spanje! Uiteindelijk werd het een 4-0 en een 5-2, en het voortdurende "pak aan, die man, pak aan, pak aan" van keeper Enno galmt nog in de oren als de wind wat gunstig staat ....

Zaterdag was gereserveerd voor een uitstapje naar Barcelona: we fietsten - onder leiding van een voortreffelijke gids, bedankt Miriam! - de stad grotendeels door, zagen in mooi zonnig weer veel mooie plekjes en Gaudiaanse gebouwen, aten na afloop heerlijke tapas: beter kun je ze , zo was de unanieme conclusie, niet krijgen! Anekdote: Maarten, zet jij dat filmpje van die ober bij de Sagrada Familia toch maar even op youtube? (hij was de zetzetpeeër van een barretje in de Avenida de Gaudi die onze bestelling: pakweg zestien bocadillos met tonijn of tortilla en ook veel biertjes, slechts in gedwongen looppas kon bijhouden. Een ware marathon, ik kom u de overwinning melden! Hij hield zich al rennende kranig, zij het met veel zweetdruppels op voorhoofd en in nek)

We hadden een leuk, onderhoudend weekend!