header-image-vb.jpg

Bericht van de (nieuwe!) voorzitter

22-9-2013  | 


Van de voorzitter

Enkele maanden geleden werd ik verrast door het bestuur. "Wil jij Theo van Tilburg opvolgen als voorzitter?" luidde de vraag. Aangezien het voorzitterschap niet op mijn to-do lijstje voorkwam, heb ik toen enige bedenktijd gevraagd. Na overleg met het thuisfront en kennismaking met de bestuursleden heb ik besloten de uitdaging aan te gaan. Na een tiental jaar "consument" geweest te zijn van MHCBE werd het tijd om iets terug te doen voor de club. En waarom dan niet als voorzitter van een enthousiast, kundig en gezellig bestuur. De paar bestuursvergaderingen die ik als stagiair mee mocht maken hebben mijn enthousiasme doen toenemen. Het lijkt me leuk om met mijn collega bestuursleden, commissies, coaches, trainers en andere vrijwilligers de komende periode de schouders onder onze mooie club te zetten.

Tijdens de ledenvergadering vorige week hebben we afscheid genomen van Theo van Tilburg als voorzitter en Sander van Heteren als vice-voorzitter. Hoewel we vorige week al stil hebben gestaan bij hun verdiensten voor de club, wil ik beiden hiervoor namens alle leden nogmaals hartelijk bedanken. Tijdens de vergadering zijn een aantal leden geëerd voor hun verdiensten voor de club. Theo van Tilburg en Joost de Beer zijn benoemd tot erelid en Ben Cattel, Mariëlla van den Dobbelsteen, Jos Frijters en Marc Heuvelmans zijn benoemd tot lid van verdienste. We zijn niet alleen hen dankbaar voor hun inzet voor de club maar ook alle andere vrijwilligers. Zonder de inzet van al die vrijwilligers is er helemaal geen club.

Ik ben bijzonder gelukkig dat Maryvon Putman, Janneke Jansen, Ruud Niessen, Henk Hoppenbrouwers en Sjef van Keulen ook komend jaar in het bestuur blijven. Zij brengen veel ervaring, enthousiasme en gezelligheid in. Ook ben ik blij met de toetreding van Henk Vlielander (vz Arbitragecommissie) en Frank Schaapveld (vz Technische commissie) tot het bestuur. Met hen erbij hebben we alle posities in het bestuur prima bezet en kunnen we ons steentje bijdragen aan een succesvol seizoen.

Inmiddels zijn de trainingen al weer een tijdje aan de gang en zijn ook de eerste competitiewedstrijden, zij het met wisselend succes gespeeld. Met afgelopen weekend een mooie 6-1 overwinning van H1 en helaas een klein verlies van D1. De verschillende commissies zijn druk aan het werk. Binnenkort wordt bijvoorbeeld het beleidsplan van de TC afgerond. Ook wordt hard gewerkt aan het opleiden van nieuwe scheidsrechters. De verlenging van het huurcontract met Humanitas is nagenoeg rond. En het werven van nieuwe en vasthouden van bestaande sponsors loopt goed, maar blijft veel aandacht vergen. Daarnaast worden ook nieuwe initiatieven opgestart. Een mooi voorbeeld hiervan is dat alle jeugdleden dit seizoen de mogelijkheid krijgen om te zaalhockeyen. Hierdoor zal hun techniek verbeteren en kunnen ze hun conditie op een leuke manier op peil houden. Na de winterstop zullen ze hiervan op het veld gaan profiteren.

We gaan ons uiteraard ook richten op de iets langere termijn. Hierbij wil ik de volgende thema's noemen: een gezonde mix van prestatie en recreatie; het werven en vasthouden van vrijwilligers; de groei van aantal seniorenteams; het vervangen van veld 2; de verhuur van het clubhuis; het respect voor elkaar, tegenstanders, scheidsrechters en vrijwilligers; de communicatie met de leden; het versterken van onze identiteit; en uiteraard de gezonde financiën van de club.

Er is, zoals uit bovenstaande blijkt genoeg te doen. We zullen ons zeker niet vervelen. Namens het bestuur wens ik iedereen een sportief, gezellig en succesvol seizoen.

Met vriendelijke groet,

Jan Kleijn