header-image-vb.jpg

TC Nieuws (1)

20-10-2013  | 
48 MHCBE trainers nemen deel aan de basis opleiding 'training geven' van de KNHB.

De TC streeft ernaar trainers zoveel mogelijk uit eigen geledingen te werven en is blij met het groot aantal jeugdleden dat zich inzet om onze Mini's en Jeugd teams training te geven. Uiteraard willen wij als TC ook investeren in de verdere ontwikkeling van onze jeugdige trainers middels bijvoorbeeld het aanbieden van extra kennis en ervaring.

Een eerste initiatief hierin is de basisopleiding 'training geven', verzorgd door de KNHB. Deze opleiding is met name bedoeld voor de beginnende trainer en trainers die graag nog wat extra ervaring willen opdoen in het geven van training.
Gedurende 2 avonden, met ieder een theorie en praktijk gedeelte, wordt onze jeugdige Mini en Jeugdteam trainers inzicht gegeven in de basis elementen van training geven. Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn:
- waarom komen kinderen trainen?
- leeftijdskenmerken van diverse doelgroepen
- wat is training geven en hoe deel ik een training in?
- hoe geef ik team opdrachten en hoe individuele aanwijzingen?
- hoe analyseer ik techniek en het belang van spelen?

De eerste groep van 24 trainers gaat deze opleiding op 21-10 en 2-12 volgen. De 2e groep van eveneens 24 trainers krijgt de opleiding 18-11 en 16-12. De opleiding wordt verzorgd door een ervaren opleider van de KNHB en leden van de TC zorgen voor extra ondersteuning.
Bij goed gevolg doorlopen van de opleiding krijgen alle trainers een KNHB certificaat.