header-image-vb.jpg

Algen op veld 3

13-11-2013  | 


In het kunstgras van veld 3 komen momenteel veel algen voor, die algengroei is ca. 5 weken geleden ingezet door een periode van warm weer en veel regen. Bij uitstek een periode voor algengroei op al wat oudere semi-watervelden.

We hebben daar op geanticipeerd door meerdere keren preventief algengroei te bestrijden met verschillende middelen, extra buiten de standaard preventieve toediening van een middel via de beregening op het veld toe. Het heeft echter niet geleid tot het gewenste resultaat, een algenvrij veld.

Voor komend weekend hebben we de volgende maatregelen genomen om het spelen mogelijk te maken. Vrijdag wordt het veld zo goed als het mogelijk schoongeborsteld. Omdat bij veel hockeyclubs het probleem hetzelfde is als bij ons hebben alle bedrijven die de mat kunnen schoonmaken het erg druk, bij ons kan de mat gereinigd worden op maandag 25 november, een zeer klein kansje is komende week 21 november. Om te voorkomen dat de aanwezige algen door de veldberegening  uit de mat worden gespoeld en weer komen bovendrijven is de beregening tot na de schoonmaak af gezet.

Excuses voor het ongemak.

Namens de beheercie, Henk Hoppenbrouwers