header-image-vb.jpg

Aan alle coaches, teamleiders en aanvoerders

17-11-2013  | 

Als competitieleiding willen we u nogmaals wijzen op onderstaande mededeling welke reeds in augustus naar alle clubs is verstuurd.

Junioren
Zoals bekend is dit jaar het seizoen van de versmalling van de 1e klasse. Dit heeft ook gevolgen voor alle klassen eronder. De clubs hebben in diverse overleggen aangegeven terug te willen naar bij de jongens 4 en bij de meisjes 6 1e klassen (maximaal). In de zomer is reeds de eerste stap met de versmalling gemaakt. Na de winterstop gaan we hiermee door zodat we dit seizoen de doelstelling al grotendeels behalen. Dit heeft tot gevolg dat bij alle jeugdcategorieën vanaf de 1e klasse en lager de nummers 5 en 6 gaan degraderen naar een lagere klasse. Van de kampioenen promoveren alleen de allerbeste en voor zover er hogerop plek is. Zo zorgen we ervoor dat ook in de lagere klassen het niveau stijgt en krijgen we ook vollere lagere klassen. Wellicht komt er bij de meisjes een 5e klasse bij. Het lijkt ons goed dat jullie jullie teams informeren. Dit om teleurstellingen te voorkomen.

 

Afronden van het digitaal wedstrijdformulier

Het digitaal wedstrijdformulier (DWF) dient op de wedstrijddag te worden afgerond.

We zien wekelijks dat veel digitale wedstrijdformulieren helaas niet tijdig worden afgerond. Hierdoor ontstaat veel onnodig extra werk voor wedstrijdsecretarissen van de clubs én de hockeybond. Uitslagen en standen worden hierdoor niet tijdig verwerkt in de Standenmotor. 

In de praktijk bemerken we dat aan het eind van de dag een scheidsrechter pas accordeert, waardoor teams onnodig lang moeten wachten met afronden en het regelmatig niet meer doen.

De hockeybond adviseert het DWF direct na de wedstrijd af te ronden in het bijzijn van beide aanvoerders/coaches en de scheidsrechters. 

De hockeybond zal strenger controleren op het bijtijds invullen van de digitale wedstrijdformulieren. Er kunnen administratieve boetes van maximaal € 75,00 per wedstrijdformulier worden opgelegd aan de vereniging/partij die het formulier te laat afrondt. In de praktijk zien wij dat veel clubs boetes doorbelasten aan de betrokkene(n). U betaalt dus uiteindelijk de rekening!

Help de wedstrijdsecretaris van uw vereniging en de hockeybond door het DWF tijdig af te ronden! 

Voor vragen over het DWF kunt u contact opnemen met de wedstrijdsecretaris van uw vereniging.