header-image-vb.jpg

JC1 doet mee aan KNHB C-Talentencup

5-2-2014  | JC1 doet mee aan KNHB C-Talentencup

Sinds enkele jaren wordt door de districten Midden Nederland, Oost Nederland en Noord Nederland een C-Talentencup georganiseerd. Dit is een toernooi om de vele talentvolle hockeymeisjes en jongens zoveel mogelijk ervaring mee te geven op het hoogste niveau. Tijdens dit toernooi strijden 16 talentvolle teams (8 jongens en 8 meisjes) om de KNHB C-Talentencup. Naast dat dit het speelniveau ten goede komt is het ook de kans om te meten met topteams uit andere districten.

Afgelopen jaar is voor het eerst ook deelgenomen door district Zuid-Nederland en dit is door alle vier de deelnemende teams als zeer positief ervaren. Derhalve kan ook komend seizoen weer door enkele Zuid-Nederlandse teams worden deelgenomen.

De competitieleiding van district Zuid-Nederland wil de teams die net de topklasse C van de Lentecompetitie niet hebben gehaald, een extra uitdaging bieden en uitnodigingen voor dit toernooi. Dit zijn de teams die 4e of 5e zijn geëindigd in één van beide topklassen herfstcompetitie of eerste in de sub-topklasse herfstcompetitie.

Wij zijn verheugd dat onze JC1 hieraan mag deelnemen en wensen hen alvast een leerzaam en plezierig toernooi.

Het toernooi wordt gespeeld op twee verschillende dagen, namelijk op 21 april (2e Paasdag) op een nog nader te bepalen vereniging uit de regio Groningen en op 9 juni (2e Pinksterdag) bij de Vughtse hockeyclub MOP.

Meer communicatie hierover zal rechtstreeks met het team plaatsvinden.

Met sportieve groet,
Jeugdcommissie