header-image-vb.jpg

Zaalhockeyworkshop bij BSO de Ontdekking

9-2-2014  | 
Dinsdag 7 januari stonden er 20 kinderen te popelen om mee te doen aan de workshop zaalhockey, die plaatsvond in de grote gymzaal van basisschool Groot Berkeloo. De workshop werd gegeven door hockeytrainers van MHCBE en door twee pedagogisch medewerkers van buitenschoolse opvang ‘De Ontdekking’.

 


Om 16:00 uur hadden alle kinderen hun sportkleding aangetrokken en hun hockeybitje ingedaan. De workshop kon beginnen! Omdat de spieren eerst een beetje opgewarmd moesten worden, begonnen we met een actief tikspel. De kinderen zaten vol energie en renden hun longen uit hun lijf. Daarna werd de groep gesplitst in ‘hockeyers’ en ‘niet-hockeyers’. Allebei de groepen kregen fanatieke oefeningen op hun niveau en leerden de fijne kneepjes van het zaalhockeyspel.

 

Na de oefeningen werd er een gezamenlijk partijtje gespeeld. De zaalhockeytechniek die de kinderen in de oefeningen hadden geleerd, konden ze nu toepassen. De tijd vloog voorbij en de kinderen wilden niet stoppen. Maandag 3 februari was er gelukkig weer een zaalhockeyworkshop. Ook deze was een groot succes!