header-image-vb.jpg

Oproep trainers Jeugdteams: Maandag 8 september om 19.30 uur: Uitleg over de Hockey Academie

1-9-2014  | 
Om de jeugdspelers van MHCBE zich optimaal te laten ontwikkelen (fysiek, mentaal, technisch en tactisch), heeft de Technische Commissie een trainingscurriculum opgesteld (onderdeel van Hockey Technisch Beleid 2013-2016).

Het Trainingscurriculum heeft twee belangrijke pijlers:
1. Leerdoelen per leerlijn (wat moet een speler uit de A/B/C/D-jeugd kunnen aan het eind van het seizoen op technisch en tactisch gebied)
2. Trainingsstof (de oefeningen die we aanbieden om deze doelen te bereiken)

MHCBE is in zee gegaan met de Hockey Academie om dit trainingscurriculum snel en goed te realiseren.
 
De leerdoelen van de Hockey Academie hebben we als basis gebruikt voor de leerdoelen van de speellijnen van MHCBE. De trainingsstof van de Hockey Academie hebben we weer aangepast op deze leerdoelen. De trainingsstof kunnen wij jullie digitaal aanbieden via de site van de Hockey Academie (www.hockeyacademie.nl).

Per week kunnen wij zo de trainers één of twee trainingen aanbieden. De trainingen bestaan uit een warming-up, kern 1, kern 2 en afsluiting. Bij iedere oefening staat eenvoudige uitleg met tekening en/of video.

Wat de leerdoelen zijn en hoe de Hockey Academie werkt, zal Frank Schaapveld (voorzitter TC), maandag 8 september uitleggen. Alle jeugdtrainers zijn om 19.30 uur welkom in het clubhuis. De bijeenkomst zal maximaal één uur duren.