header-image-vb.jpg

Updates maatregelen rondom Coronavirus

Nieuwsafbeelding
1-4-2020  | Update coronavirus, 23-04-2020, 9:00uur
Op dinsdag 21 april heeft de regering versoepelingen in de Corona maatregelen gecommuniceerd. Vanuit de hockeybond komen protocollen die het mogelijk zullen maken weer met trainingen te starten voor de jeugd tot en met 12 jaar en met aanpassingen voor de jeugd tussen 12 en 18 jaar.

Wij komen op korte termijn met bericht over hoe we het hockeyen voor de kinderen weer kunnen gaan oppakken.

Update coronavirus, 01-04-2020, 10:00uur
De eerder genomen maatregelen tegen het coronavirus blijven van kracht t/m 28 april. De KNHB onderzoekt momenteel de mogelijkheden om de competities op alternatieve manier in mei/juni/juli af te ronden. Zodra er meer bekend is, volgt een update.

Klik hier voor officieel updatebericht vanuit KNHB.


Update coronavirus, 15-03-2020, 17:30uur

Onderstaande maatregelen worden verlengd tot ten minste 6 april 2020. Het volledige hockeycomplex (velden, clubhuis, kleedkamers, etc.) blijft tot die tijd gesloten en is verboden toegang.

Update coronavirus, 12-03-2020, 16:00uur

Het bestuur heeft zojuist kennis genomen van de persconferentie door premier Rutte, minister Bruins en RIVM directeur Van Dissel. Alle bijeenkomsten van honderd personen of meer, worden op nationaal niveau geannuleerd. Momenteel gelden er voor Noord-Brabant geen aanvullende maatregelen, maar men maakte bekend dat deze op (zeer) korte termijn verwacht worden.
Het bestuur wacht deze niet langer af en besluit om ons hockeycomplex per direct te sluiten tot ten minste 31 maart.

Veld verlichting mag niet aangezet worden tijdens bovengenoemde periode. Wanneer dit toch gedaan wordt zullen consequenties volgen.


Tegen die datum zullen wij opnieuw beoordelen of we langer moeten sluiten of toch weer met trainen kunnen starten.

Update coronavirus, 11-03-2020, 12:45uur

In aanvulling op de eerdere update van deze ochtend:

Trainingen gaan vooralsnog gewoon door!
Er circuleren momenteel veel verschillende berichten. Sommige berichtgeving bevat onjuiste informatie of er wordt onjuist gerefereerd aan RIVM, GGD of KNHB. Diverse sportverenigingen nemen momenteel diverse maatregelen. De meningen omtrent evt. maatregelen inzake het virus, zijn verschillend. Het bestuur wil nogmaals benadrukken dat MHCBE slechts de mening/richtlijnen van gespecialiseerde autoriteiten volgt! Het bestuur roept leden op om dit ook te doen.

 

Berichtgeving KNHB luidt (11 maart, 11.25 uur):

"Voor de KNHB gelden als vertrekpunt met betrekking tot het verenigingsleven (waaronder ook trainingen) in Brabant twee aandachtspunten: vermijd waar mogelijk sociale contacten én houd rekening met de lokale situatie. Besluit de vereniging dat de trainingen gezien de situatie op en rond de club door kunnen gaan, zorg er dan voor dat spelers en speelsters na afloop van de training direct naar huis gaan en houd bijvoorbeeld het clubhuis gesloten. Tot slot benadrukt de KNHB ook met betrekking tot het verenigingsleven het belang van opvolging van de adviezen van het RIVM: heeft iemand (milde) klachten, blijf dan thuis!”

 

Bovenstaand bericht neemt MHCBE in acht.Concreet: trainingen zullen vooralsnog doorgaan.Mocht er een ander advies volgen, dan volgt de vereniging dit strikt.

 

Update coronavirus, 11-03-2020, 10:35uur

Competitie afgelast
Deze ochtend maakte de KNHB bekend dat alle wedstrijden van teams die uitkomen voor een Noord-Brabantse vereniging af te gelasten tot en met zondag 15 maart. Dit betreft een maatregel die voor de betreffende teams is genomen ongeacht niveau en competities. Dit besluit is mede genomen op basis van grote hoeveelheden mensen in clubhuizen op competitiedagen.

Trainingen gaan vooralsnog door
De KNHB zegt niks over trainingen. Het bestuur ziet op dit moment, waarbij ook scholen en andere instanties gewoon open zijn, geen reden om trainingen af te gelasten. Er geldt voor Noord-Brabant geen ‘lock down’. Tot nader order volgt MHC Berkel-Enschot de richtlijnen en het advies van het RIVM en de GGD. Dit betekent dat bestuur met klem verzoekt aan leden met verkoudheids- of griepklachten om thuis te blijven. Indien leden niet gaan trainen, dan graag een persoonlijk bericht aan de trainer (zoals gewoonlijk).

Evenementen (t/m 15 maart) afgelast
Wegens het karakter van evenementen zijn de Wervingsmiddag voor de jongste jeugd en de Vrijwilligers-Bedankavond afgelast. Over verplaatsing volgt later separaat berichtgeving.

De extra hygiënemaatregelen blijven van kracht. Het bestuur om leden die in direct contact zijn geweest met geïnfecteerde mensen óf leden die onlangs in een door het RIVM aangewezen risicogebied zijn geweest, de vereniging te mijden.

Wat kun je zelf doen?

- Was regelmatig je handen met zeep en water
- Geen handen schudden, geen gedag zoenen, geen omhelzingen
- Bedek neus en mond met tissues of de binnenkant van je elleboog wanneer je hoest of niest
- Vermijd contact met mensen die griepsymptomen hebben

De komende week zal het bestuur dagelijks een update geven via de website.

 

Voor overige vragen:

https://www.rivm.nl/ coronavirus/covid-19/vragen-


Update coronavirus, 10-03-2020

Het bestuur heeft evenals de KNHB kennis genomen van de persconferentie van de Brabantse Veiligheidsregio's. Morgenmiddag volgt een nieuwe update van de KNHB m.b.t. de competities.

Tot nader order volgt MHC Berkel-Enschot de richtlijnen en het advies van het RIVM en de GGD. Vooralsnog gaan alle training en wedstrijden door. Voor overige evenementen volgt de vereniging tevens het advies van het RIVM.

De extra hygiënemaatregelen blijven uiteraard bestaan. Het bestuur vraagt aan leden met verkoudheids- of griepklachten thuis te blijven. Daarnaast verzoekt het bestuur om leden die in direct contact zijn geweest met geïnfecteerde mensen óf leden die onlangs in een door het RIVM aangewezen risicogebied zijn geweest, verenigingsevenementen niet te bezoeken.

 

Wat kun je zelf doen?

-Was regelmatig je handen met zeep en water
- Geen handen schudden, geen gedag zoenen, geen omhelzingen
-Bedek neus en mond met tissues of de binnenkant van je elleboog wanneer je hoest of niest
-Vermijd contact met mensen die griepsymptomen hebben


De komende week zal het bestuur dagelijks een update geven via de website.

 

Voor overige vragen:

https://www.rivm.nl/ coronavirus/covid-19/vragen- antwoorden


Update coronavirus, 06-03-2020
MHC Berkel-Enschot volgt de richtlijnen en advies van het RIVM en de GGD. Dit betekent dat alle trainingen, wedstrijden en evenementen doorgaan. De vereniging heeft extra hygiënemaatregelen zoals intensievere schoonmaak. Het bestuur verzoekt leden die in direct contact zijn geweest met geïnfecteerde mensen óf leden die onlangs in een door het RIVM aangewezen risicogebied zijn geweest, verenigingsevenementen niet te bezoeken.

 

Wat kun je zelf doen?

-Was regelmatig je handen met zeep en water

-Bedek neus en mond met tissues of de binnenkant van je elleboog wanneer je hoest of niest

-Vermijd contact met mensen die griepsymptomen hebben

 

Voor overige vragen:

https://www.rivm.nl/ coronavirus/covid-19/vragen- antwoorden