header-image-vb.jpg

Erelid Peter Fasel overleden

17-3-2015  | 

Afgelopen weekend is op 78-jarige leeftijd ons erelid Peter Fasel overleden. 

Peters gezondheid liet het de laatste jaren niet meer toe betrokken te zijn bij de club, maar in het verleden was hij een clubman in hart en nieren. Hij was vanaf de oprichting nauw betrokken bij de jeugd: als coach van het team van dochter Ireen en als lid van de jeugdcommissie. Peter ontfermde zich tijdens de vele feestjes over enige generaties hockeyjeugd, hielp met opruimen en sloot dan altijd, samen met de beheerder, af met een borreltje.

Peter zat twee keer in het organisatiecomité van een lustrum en hockeyde ook zelf. Tijdens een bestuurscrisis in de jaren '80 speelde Peter een bemiddelende rol en nam daarna ook zelf zitting in het bestuur. Hij was betrokken bij de totstandkoming van de zg Blauwe kamer in het clubhuis, waar het, ook door de open haard, gezellig toeven was.

Peter was graag gezien en kon erg goed omgaan met lastige mensen en situaties. Kortom: hij zal herinnerd worden als een aimabel mens.

Namens leden en bestuur wens ik Marijke, Ireen en Paul (speler van Veteranen B), partners en kleinkinderen veel sterkte.

Jan Kleijn,
voorzitter

Met dank aan de (oud-)leden die hun herinneringen aan Peter met mij wilden delen.