header-image-vb.jpg

Zaalhockeycommissie

Informatie over zaalhockey

 

Voor wie

Zaalhockey is voor 8-tallen, junioren en senioren die graag in de winterperiode willen hockeyen. Zaalhockey wordt gespeeld door 5 veldspelers en een keeper. Je mag maximaal zes wisselspelers op de bank hebben zitten. Dit betekent dat je team uit maximaal 12 spelers bestaat.

 

Data competitie

December tot en met februari. Er wordt rekening gehouden met Kerst en Carnaval. Dan zijn er geen wedstrijden.

Wedstrijden

 

Er wordt gespeeld in drieluiken met wedstrijden van 2 * 20 minuten (thuis team speelt 1steen 3dewedstrijd).Elk team speelt in principe 2 keer thuis en 4 keer uit. Voor de thuiswedstrijden dient het eigen team 2 scheidsrechters per wedstrijd te verzorgen (ook voor de 2dewedstrijd waarin het eigen team niet speelt). Elk team dient voor twee zaalwachten te zorgen voor hun complete blok. Speel je de eerste of de laatste wedstrijd dan moet jouw team de velden opbouwen/opruimen. De 8-tallen spelen een wedstrijd van 20 minuten.

 

Waar zijn de thuiswedstrijden?

Roomley in Udenhout, ‘t Ruiven in Berkel-Enschot en in Dongewijk in de Reeshof. Voor de D-teams is het belangrijk om te weten dat we rekening houden met de open dag van Durendael. We zullen aangeven dat de D-teams op die dag niet kunnen spelen. We gaan ervanuit dat de teams voor de andere open dagen van middelbare scholen wel voldoende spelers kunnen regelen.

 

Trainingstijden

Vanuit de club wordt 3 uur trainingstijd geregeld. Wil je met je team meer trainen dan kun je zelf nog trainers en een zaal reserveren (op eigen kosten). Belangrijk: de teams regelen zelf de trainer(s). De trainingen worden gehouden in ‘t Ruiven in Berkel-Enschot en in de Roomley in Udenhout. In sommige gevallen moeten we uitwijken naar de Blaak in Tilburg. De zaalcommissie houdt er rekening mee dat dit alleen voor de senioren of A-teams kan.

 

De uitrusting

Voor zaalhockey heb je de volgende uitrusting nodig:

· Indoorhockeystick(ca €35)

· Zaalhockey handschoen (ca €20)

· Indoorschoenen, veelal voldoen de schoenen die ook in de zaal voor de schoolgym zijn toegestaan (maar geen Allstars).

· Bitje

· Scheenbeschermers

· Clubtenue

 

Scheidrechters

Ieder team regelt bij iedere thuiswedstrijd zelf 2 of 3 scheidsrechters. Als er ouders of coaches zijn die nog geen scheidsrechterkaart hebben, kunnen zij zich opgeven voor de e-learningcursus. Meer informatie volgt nog. De kosten voor de cursus en het examen zijn voor de club. Vlak voor de competitie regelt de zaalcommissie samen met de arbitragecommissie een opfriscursus voor alle scheidsrechters en coaches.

 

Indeling teams

In dezelfde klasse als op het veld. Je ontvangt een inschrijfformulier waarop je kunt aangeven in welke klasse je wilt worden ingedeeld. We zullen de klasse-indeling ook voorleggen aan de TC.

 

Kosten

De contributie voor deelname in de zaal bedraagt € 50,-per teamlid.

 

Aanmelden

De coaches ontvangen per mail het inschrijfformulier. Zij kunnen dit formulier volledig invullen en mailen naar [email protected]. In de mail staat ook altijd de deadline voor wanneer het formulier ingeleverd moet zijn. Heb je geen formulier ontvangen, check ook even je spambox. 

 

Sportieve groet van de zaalhockeycommissie!

 

Commissieleden:
Angela van Os
Suzanne Rozenkrans
Ine Kammer